Za Picassovu sliku Žena s beretkom nastalom kad i Guernica očekuje se izlicitirana cijena od 10 do 15 milijuna eura

Bonhams, znana aukcijska kuća 13. svibnja ponuditi će portret poznatog španjolskog slikara Pabla Picassa u sklopu aukcije impresionističkih i modernističkih djela u New Yorku. Riječ je o slici "Žena s beretkom", nastaloj 1937. godine. Bila je to jedna od Picassovih najplodnijih godina, jer je u to vrijeme također slikao Guernicu i uplakanu ženu.

Za Picassovu sliku Žena s beretkom nastalom kad i Guernica očekuje se izlicitirana cijena od 10 do 15 milijuna eura Start press
1. 3. 2021

U ožujku 1937. Picasso je uslikao svoju veliku muzu Marie-Therese Walter. Sliku je nazvao "Žena s beretkom". Slika nije izložena od 1984. godine, kada su je kupili vlasnici njujorške galerije. U Bonhamsu je njegova vrijednost procijenjena između 10 i 15 milijuna američkih dolara, navodi stručni portal Art Daily.

Molly Ott Ambler iz aukcijske kuće Bonhams rekla je da svijetli. - Veseli portret Marie-Therese Walter izaziva osjećaj stabilnosti i mira, unatoč tome što je stvoren u prilično turbulentnom razdoblju za Picassa privatno, a neizbježnost rata bila je u zraku, navela je.

Picasso je još početkom 1937. godine uvijek bio oženjen Olgom. Žena se nije htjela odvajati od njega, a istodobno je bio emocionalno razdvojen između dvije žene. Njegova dugogodišnja ljubavnica i muza Marie-Therese Walter i Doro Maar, koju je upoznao 1936. Slikar je također bio teško opterećen španjolskim građanskim ratom, piše Art Daily.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.