TRI PICASSA, DVA CHAGALLA I DVA LUPINA U GALERIJSKOM IZLOGU U SREDIŠTU BEČA

U kultnoj bečkoj galeriji Fine art Kolhammer-Maringer izlaže Stephan Lupino i to "u društvu" dvojice velikana. Izložba se od 1. kolovoza može pogledati na i internetskoj stranici galerije Fine Art Kolhammer-Maringer. Više o u novome broju Starta...

TRI PICASSA, DVA CHAGALLA I DVA LUPINA U GALERIJSKOM IZLOGU U SREDIŠTU BEČA stephan lupino
6. 8. 2017

Stephan Lupino ne miruje. Nakon senzacionalno uspješne proljetne izložbe skulptura u New Yorku, gdje je varaždinski majstor cijelome svijetu pokazao svoj novi pravac lupinizam, od 1. kolovoza izlaže u kolijevci srednjoeuropske umjetnosti. I nije riječ o samostalnoj izložbi već o postavu dvojice velikana, Marca Zakharovicha Chagalla i Pabla Picassa, kojima je tamošnji kustos pridružio i našega Štefa Stephana Lupina.

Prvoga dana kolovoza bečka galerija Fine Art Kolhammer-Maringer u samome središtu najljepšega grada na Dunavu zatvara vrata za posjetitelje, no istovremeno otkriva postav virtulane izložbe koja će tijekom ljeta biti glavni hit ove čuvene institucije u čijem sastavu djeluje i nadeleko poznata najstarija svjetska aukcijska kuća. Ideju je “patentirala” pred puno desetljeće, a posjećenost na njezinim internetskim stranicama tijekom ljeta višestruko premašuje redovitu čitanost. No Bečani i brojni njihovi gosti zaljubljenici u umjetnost neće ostati zakinuti za eksponate dvojice umjetnika koji su obilježili prošlo stoljeće, a jednako tako ni za dvije Lupinove skulpure iz njegova najnovijeg ciklusa, koji je naš svestrani umjetnik prozvao lupinizmom. Stoga ako vas kojim slučajem put navede do Beča, pokušajte naći vremena i za dolazak pred galeriju Fine Art Kolhammer-Maringer, koja je smještena u znanoj Dorothea gasse 14. U izložbeni prostor neće se moći ući, no 7 vrhunskih umjetničkih djela krasit će izlog ove galerije. Jedno je to od značajnijih bečkih okupljališta ljubitelja umjetnina, a dosadašnje ljetne izložbe u izlogu privlačile su brojnu pažnju i to ne samo na njezinim internetskim stranicama. Upravo ove godine galerija Fine Art Kolhammer-Maringer slavi 10 godina ljetnoga postava u svom izlogu pa je tako veća počast za našega konceptualnog umjetnika. Lupinova predanost novome pravcu je totalna i sve što  radi pokušava zaokružiti novim izražajem. Tako je to s izduženim, profinjenim i gracilnim skulputurama mističnih žena, izrađenim iz drveta, bronce, željeza, čija ljepota nije promakla pažnji najčuvenijih svjetskih galerista. Stephan Lupino tvrdi kako su i njegove nove umjetničke fotografije upravo na tragu svega što ga najjače zaokuplja. A to su naravno i ovaj put žene.

Ekskluzivno za Start Stephan Lupino pred objektiv kamere stavio je prekrasnu Paulu Sikirić, Goričanku koja mu je podarila inspiraciju i za djela koja će izlagati u Beču. Jedna od najpoznatijih blogerica koja se bavi modom spremno se odazvala pozivu umjetničkog fotografa koji se ovom disciplinom počeo baviti još početkom osamdesetih snimajući po brojnim američkim studijima. Slavu je stekao u Worldu i Arei, no znane su i  njegove fotografije iz kultnoga Studija 54 na Broadwayu. Fotografije je objavljivao i u prestižnim modnim magazinima poput Zooma, Photoa, Playboya, Starta, Homesa…

Za novu Startovu duplericu Lupino je angažirao i Tatyau, stilisticu i modnu dizajnericu koja je brinula o detaljima koji itekako puno znače.

Bez imalo krzmanja Stephan Lupino tvrdi kako su mu upravo lijepe devojke odredile što će i kako će raditi, a lupinizam je bitno drukčiji pravac od svega po čemu je u umjetničkom svijetu bio poznat ovaj osobenjak čije je pravo ime Ivan Lepen. Iako je u mladosti bio poznati sportaš, ovjenčan tiultama prvaka Hrvatske i Jugoslavije u karateu, o njemu su pisali slavni povjesničari umjetnosti i likovni kritičari pa tako Henry Hemygway, profesor na čuvenom Oxfordu, koji je za njega kazao da je neumoran umjetnik predan različitim izražajima, no kojega vrtlog ulijeva prema središtu njegova zanimanja – prema lijepim ženama.

Izložba se od 1. kolovoza može pogledati na i internetskoj stranici  galerije Fine Art Kolhammer-Maringer

www. fineartkolhammer-maringer

 

 

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.