VIDEO + FOTO: Rolls-Royce Sweptail, najskuplji auto, stoji 11,5 milijuna eura, a šampanjac je dio osnovne opreme

Pokraj jezera Como i luksuzne Villa d'Este neslužbeno je predstavljen najskuplji automobil na svijetu. Dakako riječ je o novom Rolls-Royceu s kodnim imenom Sweptail! Stoji 11,5 milijuna kuna, a prvi vlasnik nije ni trepnuo kad su mu rekli koliko će ga stajati njegova ekstravagancija

VIDEO + FOTO: Rolls-Royce Sweptail, najskuplji auto, stoji 11,5 milijuna eura, a šampanjac je dio osnovne opreme effspot @ YouTube
22. 4. 2020

 Torsten Muller-Otvos, direktor Rolls-Royce Motor Cars Ltd-a, nije želio otkriti identitet sretnog bogataša za kojeg su skrojili najskuplji auto ikada. Nije ni potvrdio je li riječ o navedenoj cijeni od 11,5 milijuna eura, što možda ukazuje da su za Sweptail možda izvukli i koji milijun više.

Najveća je to cijena ikada postignuta za neki od novoproizvedenih automobila. Cijena ultrasportskog Paganija Huarya BC, koji stoji nešto malo više od 2,5 milijuna eura, čini se kao diskontna.

Sweptail ima ogromne sličnosti s bliskim Phantomom Coupeom. Luksuzna unutrašnja opremljenost i vanjski izgled, sve je izrađeno po dobro znanoj Rolls-Royce recepturi, s posebnim naglaskom na nastalgiji za dvadesetim godinama prošlog stoljeća. Ogromna prednja maska veća je i od dosad najveće Rolls Royceove maske. Po pritisku na gumb putnicima je na volji i šampanjac, samo jedna od bogataških perverzarija kojima je opremljen najskuplji auto svih vremena.

Novi Sweptail nam je približio Effspot:

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.