Priroda nudi protutežu sivoj svakodnevnici, a pravi mirisi su ti koji stalno podsjećaju koliko je ispravno živjeti u skladu s iskonskim

Već 227 godina parfumerija 4711 postavlja standarde u području Eaux de Cologne. A već 10 godina 4711 oduševljava prestižnom markom Acqua Colonia koju u njezinim laganim kompozicijama inspiriraju pojedinačni sastojci iz prirode. Najpoznatiji svjetski parfimeri, poput Nelly Hachem-Ruiz, Daphné Bugey, Fanny Bal i Gezom Schön stvorili su jedinstvene, dugotrajne mirisni svjetove. Parfemi nastali u sudjelovanju s prirodom najbolji su i jedini izbor, stil života, odabir onih vrijednosti koje ukazuju na njenu održivost, na sklad koji vlada.

Priroda nudi protutežu sivoj svakodnevnici, a pravi mirisi su ti koji stalno podsjećaju koliko je ispravno živjeti u skladu s iskonskim rottenschlager/Acqua Colonia
13. 12. 2021

Istraživati nepoznata mjesta, stjecati nove dojmove i izgubiti se u prirodi – što ima ljepše? Istraživači trendova potvrđuju ono što već dugo osjećamo u sebi. Priroda sve većem broju ljudi nudi protutežu svakodnevnici. Naime, ondje pronalazimo sebe i crpimo snagu za optimalan razvoj svoje osobnosti. Brojni osjetilni podražaji u prirodi natječu se za pozornost pažljivog promatrača. Igra boja, suptilni zvukovi i ne manje važno veličanstveni mirisi – ljepota mnogih krajolika pokazuje se i u njihovom mirisu. Tako svaki čovjek ima potpuno vlastito mjesto na kojem se osjeća dobro i koje odgovara njegovoj biti. To uvjerenje poslužilo je parfumeriji "4711" kao inspiracija da isječke krajolika koji oduzimaju dah uhvati u ekskluzivnoj zbirci Eaux de Cologne 4711 Acqua Colonia Intense. Zbirka obuhvaća četiri jedinstvena mirisa.

Zbirka od četiri varijante mirisa

Već 227 godina parfumerija 4711 postavlja standarde u području Eaux de Cologne. A već 10 godina 4711 oduševljava prestižnom markom Acqua Colonia koju u njezinim laganim kompozicijama inspiriraju pojedinačni sastojci iz prirode. Novi mirisi Acqua Colonia Intense nadovezuju se na to te olfaktivno i s obzirom na koncepciju idu korak dalje. Oni nude posebno dugotrajan mirisni doživljaj i ne posvećuju se samo pojedinačnim sastojcima, nego cijelim krajolicima: faktoru čežnje plaža iz snova, mističnoj ljepoti šume, šarenom mnoštvu nježnih divljih cvjetova na livadi i osvježavajućem zraku na vrhu planine. Vodeći parfimeri su interpretirali u četiri varijante mirisa: Sunny Seaside of Zanzibar, Wakening Woods of Scandinavia, Floral Fields of Ireland i Pure Breeze of Himalaya.

Kreirali najbolji parfimeri

Pri razvoju mirisa 4711 Acqua Colonia Intense parfimerija 4711 surađivala je s uglednim međunarodnim parfimerima. Zajedno s Nelly Hachem-Ruiz, Daphné Bugey, Fanny Bal i Gezom Schön stvoreni su jedinstveni, dugotrajni mirisni svjetovi. Svaki od njih za sebe je olfaktivni isječak koji doziva sjećanja na jedinstvena mjesta u prirodi i budi čiste osjećaje – koje insceniraju posebno visokovrijedni sastojci.

Intenzivni mirisni doživljaj 4711 Acqua Colonia Intense

Miris 4711 Acqua Colonia Intense prati ženu koja ga nosi duže vrijeme na mjestu čežnje i na temelju četiri kompozicije mirisa opskrbljuje je različitim učincima. Bogat buket nježnih cvjetova, senzualna toplina sunca, drvenasta aroma šume, živahna svježina planina: svaki miris 4711 Acqua Colonia Intense inscenira posebnu nijansu prirode.

Floral Fields of Ireland


Floral Fields of Ireland doziva u maštu krajolike livada u Irskoj s intenzivnim bojama. Divlji cvjetovi koji se uzduž brežuljkastog krajolika njišu na blagom vjetru šire cvjetni osjećaj povezan s prirodom. Gornja nota ove kreacije otvara bogatim i baršunastim cvijetom osmantus,
„mirisnim cvijetom”. Suptilno usađen u mandarinu i limun, on u srednjoj noti prelazi u bogate mirisne note crnog drveta mimoze i bijelog jasmina. Opojnost cvijeća koja u donjoj noti zahvaljujući molekuli operanida i drveću dobiva svoju dugotrajnost.

Poseban naglasak: Mimoza Black Wood kao posebno lijep i rijedak primjerak mimoze između ostalog raste u pokrajini Munster i odabrana je kao predstavnik divljeg cvijeća u Irskoj. Ona olfaktivno širi cvjetne, zelene, vodenasto-ljubičaste note te note poput voska i meda, a srednjoj noti ovog mirisa daje njegov jedinstveni, cvjetni karakter i intenzivan, živahan potpis.

Gornja nota
Mandarina, limun, osmantus

Srednja nota
Mimoza Black Wood, cvijet naranče, jasmin
cvjetno – ženstveno – romantično „Intenzivno i šaroliko kao divlji cvjetovi Irske.”
Nelly Hachem-Ruiz (parfimerka)

Donja nota
Operanid, sandalovina, cedrovina
Sunny Seaside of Zanzibar


Sunny Seaside of Zanzibar budi čežnju za bijelim pješčanim plažama, tirkiznim morem i cjelogodišnjim sunčevim sjajem Zanzibara – intenzivan osjećaj sjećanja na ljeto, očaravajuć, privlačan, nezaboravan. U gornjoj noti morski povjetarac se prenosi osvježavajućim, vodenastim voćnim notama lubenice i suptilnim učinkom zvjezdastog anisa. Kombinacija cvjetova frangipani intenzivnog mirisa, kokosa i mošusa daje nam da osjetimo toplinu sunca. Zanimljiv sklad vanilije, cedrovine i vetivera zaokružuje taj moderni, istočnjački cvjetni miris.

Posebna komponenta: Vanilla planifolia upotrijebljena u ovom mirisu koja se uzgaja u tropskim klimatskim područjima kao što su Meksiko i Južna Amerika, na Karibima, na otocima u Indijskom oceanu i također na Zanzibaru daje mirisu olfaktivno tople, drvenaste note, senzualnu donju notu i širi osjećaj sreće.

Gornja nota
Lubenica, zvjezdasti anis
Srednja nota
Frangipani, kokosov orah, mošus
ljetno – egzotično – senzualno
Donja nota
Vanilija, cedrovina, vetiver
„Kao šetnja plažom na suncu Zanzibara – tako miriše raj.” Daphné Bugey (parfimerka)

Wakening Woods of Scandinavia
Wakening Woods of Scandinavia podsjeća na dojmljivo crnogorično drveće, stijene prekrivene mahovinom, vode koje teku i slikovita jezera u šumama Skandinavije. Olfaktivna interpretacija netaknute prirode koja izgleda kao da se budi kad joj se udahne život kroz nježnu jutarnju rosu i sunčeve zrake koje griju.
Ta unisex kreacija svojom resko-aromatičnom gornjom notom od bergamota, korijandera i ružičastog papra odmah odvodi u mirisni univerzum Acqua Colonia. Iznenađujući cvjetni buket od ruže i jasmina nježno puše preko parfema kao svjež povjetarac kroz drveće i tako daje polet drvenastom karakteru mirisa te mu daje ženstvenu notu. Kompozicija je zaokružena dugotrajnom donjom notom od pačulija i Fir Absolute s istaknutom drvenastošću jele.

Ovu mirisnu tvar potrebno je posebno istaknuti: Fir Absolute, dobiven od tekućih ekstrakta iglica i grana jele i oduvijek cijenjen i kao ulje u aromaterapiji, svojim aromatično-balzamskim, zadimljeno- drvenastim i lagano voćnim notama odmah nas prenosi u najljepše šumske krajolike.


Gornja nota
Bergamota, korijander, ružičasti papar
Srednja nota
Ruža, osmantus, jasmin
Donja nota
Pačuli, tamjan, Fir Absolute

aromatično – drvenasto – plemenito


„Veličanstveno i tajanstveno, kao miris skandinavskih šuma jele ujutro.” - Geza Schön (parfimer)

Pure Breeze of Himalaya
Pure Breeze of Himalaya hommage je najspektakularnijem planinskom lancu na svijetu – Himalaji, raju za ljubitelje prirode i istraživače – i osvaja mirisnim svijetom s jedinstvenim pogledom u daljinu i kristalno čistim zrakom.
Citrična svježina mirisa izazvana je resko-sočnim notama bergamota i mandarine. One zajedno nailaze na miris ružičastog papra, metalne akcente ružinog oksida i svježe note mirisnog akorda Living Mountain Air – tako jasno, tako razvedrujuće kao dubok udah. Nove note Tonic i mineralni akcenti čine ovu srednju notu tako posebnom. Mošus i kašmir omogućuju da miris nježno i dugotrajno prestaje.

Parfimerska senzacija: Mirisna nota Living Mountain Air dobivena je pomoću tehnologije Living koja omogućuje kemijsko oponašanje olfaktivnih profila posebnih mjesta. Tako se mogu reproducirati teško dostupne i ograničene mirisne tvari. Ona kompoziciji daje njezine hladne, ozonske note i izraz jedinstvene svježine.

Gornja nota
Bergamota, mandarina, ružičasti papar
Srednja nota
Ruža, đurđica, Living Mountain Air

živahno – svježe – mineralno

Donja nota
Kašmir, ambroksan, mošus

„Put na vrhove Himalaje: kristalno čisti zrak i čista sloboda.” Fanny Bal (parfimerka)

Dizajn – tako raznolik kao mirisni svjetovi

4711 Acqua Colonia Intense ističe se elegantnim, fantastičnim dizajnom: laganim bojenjem bočice pojedinačne nijanse još snažnije se izražavaju i pravilno svjetlucaju na sunčevom svjetlu. Zahvaljujući ilustracijama koje su izrađene s mnogo ljubavi sklopive kutije su nešto sasvim posebno: one omogućuju da se svjetovi inspiracije jedinstvenih olfaktivnih isječaka posebnih iskustava u prirodi dožive i optički. Ilustracije sklopivih kutija ekskluzivno su ručno naslikane za ovu zbirku i tako stvaraju analogiju s postojećim portfeljem 4711 Acqua Colonia.

Pregled ranga 4711 Acqua Colonia Intense:

Eau de Cologne Natural Spray 170 ml 439 kn*

Eau de Cologne Natural Spray 50 ml 219 kn*

*Preporučena maloprodajna cijena uklj. PDV-a.

Više informacija na www.4711.com, na Facebooku na www.facebook.com/houseof4711 i na Instagramu na www.instagram.com/4711.

#4711 #acquacolonia #acquacoloniaintense

NATIVE TEKST - PR

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.