Zagrebački gimnastičari dobili vrhunsku dvoranu

Nakon gotovo 140 godina, Zagreb je dobio specijaliziranu gimnastičku dvoranu, u koju je Grad Zagreb uložio 2,6 milijuna kuna

Zagrebački gimnastičari dobili vrhunsku dvoranu Grad Zagreb
28. 3. 2019

Demonstracijom vježbi najboljeg hrvatskog gimnastičara Tina Srbića i reprezentativki Petre Ribarić i Tine Zelčić danas je u SRC Lučko otvorena prva specijalizirana gimnastička dvorana, nakon gotovo 140 godina. U realizaciju ove investicije Grad Zagreb uložio je oko 2, 6 milijuna kuna.

Moderna dvorana prostire se na 1.200 četvornih metara, a dimenzijama i opremom može ugostiti državna i međunarodna natjecanja visoke razine. Da će Zagreb dobiti ovakvu dvoranu obećao je gradonačelnik Milan Bandić, nakon što je Tin Srbić osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2017.

„Mario i Tin su najzaslužniji da smo danas ovdje, jer bez njihovih rezultata ovoga ne bi bilo. Ovaj centar nije samo za već okrunjene svjetske prvake, nego i za neke nove generacije, poručio je Bandić.

Kako je pak kazao Mario Možnik, bivši europski prvak na preči, osvajač europskog srebra i svjetske bronce, uz odlične gimnastičare i trenere, sada imamo i prekrasnu dvoranu. Zadovoljstvo ispunjenim obećanjem pokazao je i Tin Srbić, naglasivši da je dvorana opremljena na najvišoj svjetskoj razini.

Dobrodošlicu okupljenima zaželio je i predsjednik Zagrebačkog gimnastičkog saveza Neven Jerkić, istaknuvši da su upravo vrhunski uvjeti zaslužni za postizanje vrhunskih rezultata.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.