Ursula cenzurira Muska! Oglašavanje na X mreži je privremeno obustavljeno! Što su primijetili?

Europska komisija privremeno je obustavila oglašavanje na društvenoj mreži X jer je na njoj intenzivirano širenje dezinformacija i govora mržnje, priopćeno je iz Bruxellesa. Dodali su kako redovito provjeravaju smjernice vezane uz oglašavanje na društvenim mrežama te ih po potrebi mijenjaju.

Ursula cenzurira Muska! Oglašavanje na X mreži je privremeno obustavljeno! Što su primijetili? Europian parliamnet / EP
18. 11. 2023

"Posljednjih tjedana primjećujemo alarmantan porast dezinformacija i govora mržnje na nekoliko društvenih mreža. Zbog toga smo uputili nadležne službe da se na njima ne oglašavaju jer bi se naš sadržaj mogao pojaviti u neprimjerenom kontekstu, što bi moglo utjecati na učinkovitost komunikacije", rekao je glasnogovornik komisije Johannes Bahrke.

Rekao je da se to odnosi samo na društvenu mrežu X, bivši Twitter, koja je u vlasništvu američkog milijardera Elona Muska. U međuvremenu nema informacija o obustavi oglašavanja na drugim mrežama. Bahrke je također naglasio da se radi o internim smjernicama koje se redovito revidiraju i po potrebi mijenjaju. Obustava oglašavanja na mreži X je stoga privremena, a Komisija je nastavlja koristiti za objavljivanje sadržaja o svojim aktivnostima.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.