Zaustavljanje proizvodnje - Volkswagen u panici, jer ne ide im s modelom ID.3, a ni s ostalim električarima ne stoje baš najbolje

"Mali žuti" napadaju Europu! Volkswagenu i drugim europskim automobilskim brendovima za vrat opasno pušu Kinezi i to iz sveg raspoloživog naoružanja, sa svim motorima, sa strujom, hibridima, SUV-ovima, limuzinama, kompaktima...

Šef njemačkog automobilskog giganta tvrdi: »Europa 2030. neće biti spremna na elektromobilnost«.

Zaustavljanje proizvodnje - Volkswagen u panici,  jer ne ide im s modelom ID.3, a ni s ostalim električarima ne stoje baš najbolje Volkswagen
27. 9. 2023

Reuters izvještava da se njemački proizvođač automobila suočava s problemima s dva svoja električna modela. Naime, potražnja na tržištu za Cupra Born i Volkswagen ID.3 pala je do te mjere da će čak zaustaviti jednu od svojih tvornica.

Jesenski odmori

U gradu Zwickau između 2. i 13. listopada, kada tamo traju jesenski školski praznici, bit će usporena proizvodnja spomenutih modela. Tamo proizvode samo električne automobile.

Šef njemačkog automobilskega giganta: »Evropa 2030. neće biti spremna na elektromobilnost«

Posve drukčije će biti i u Drezdenu

Tamo su odlučili potpuno zaustaviti jednu od proizvodnih linija. Tako od 2. do 16. listopada odande neće krenuti niti jedan novi ID.3 - lani ih je proizvedeno 6500. U usporedbi s drugim njihovim pogonima, tvornica u Dresdenu jedna je od manjih. Automobilwoche je također nedavno izvijestio o potpunoj obustavi proizvodnje ID.3 u ovoj tvornici.

Što ć

Volkswagen je v začetku meseca sporočil, da 269 zaposlenim v Zwickauu ne bo podaljšal pogodb za določen čas, več pa niso želeli povedati. Poleg drugih evropskih znamk tudi njim za ovratnik dihajo kitajski proizvajalci s cenejšimi električnimi alternativami.

 

BONUS VIDEO: Renault, ki piše zgodovino: Napočil je konec bencinu in legendarni oznaki …

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.