Vrijedilo je čekati punih 20 godina, Jesus Christ Superstar ponovno senzacionalno dobar na daskama Komedije

Maestralni Đani Stipaničev u ulozi Isusa, dojmljivi Ervin Baučić koji je igrao Judu, raspjevana Renata Sabljak kao Marija Magdalena, moćni Jacques Houdek kao Kralj Herod, dramatičan Dražen Bratulić kao Poncije Pilat. Gotovo dva desetljeća čekalo se na povratak kultne rock opere Jesus Christ Superstar na hrvatsku kulturnu scenu. Skladatelj Andrew Lloyd Webber i tekstopisac Time Rice svijetu su ostavili jedno od najboljih i najljepših glazbenih djela, a tim Kazališta Komedija, pod dirigentskom palicom maestra Dinka Appelta i redateljskom Damira Lončara, napravio je uprizorenje vrijedno naklona do poda

Vrijedilo je čekati punih 20 godina, Jesus Christ Superstar ponovno senzacionalno dobar na daskama Komedije Ines Novaković
24. 3. 2019

Hrvatska se može pohvaliti verzijom koja je na vrhunskoj svjetskoj razini, a sudeći po reakcijama iz gledališta tijekom svečane izvedbe, može se sa sigurnošću reći da je Komedija ponovno pogodila kada je riječ od odabiru novih djela na svom repertoaru te da je ovo bilo vrijedno čekanja svih ovih godina! 

Suveren spoj vokala, koreografije, kostima, scenografije i svjetla rezultat su  višemjesečnog rada, a nije bio nimalo lak zadatak prilagoditi ovo djelo prostoru manjeg kazališta. Da su i više nego uspjeli u tom naumu, potvrdila je sinoć oduševljena publika koja je višeminutnim aplauzom na nogama ispratila sve zaslužne za ovaj veličanstveni uspjeh. Maestralne vokalne izvedbe Đanija Stipaničeva u ulozi Isusa, Ervina Baučića koji je igrao Judu, Renate Sabljak kao Marije Magdalene, Jacquesa Houdeka kao Kralja Heroda, Dražena Bratulića kao Poncija Pilata te ostalih, podizale su energiju, izazivale euforiju i oduševljenje, donosile osmij eh i suze na lica publike. Sveukupnom dojmu pridonijeli su i moćna koreografija Lea Mujića, kostimi Mirjane Zagorec, kazališni orkestar, balet te cijeli glazbeni ansambl. Posebnu kazališnu noć, svojim su dolaskom uveličale i brojne osobe s hrvatske društvene scene poput Matije Vuice, Vanne, Matije Vuice, Zdenke Kovačiček, Vande Winter, Domenice, Hane Huljić, Danijele Pintarić, Lane Pavić, Dunje Mazzocco Drvar, Nine Kaić Madić, Jasne Palić Picukarić, Ive Visković Križan, Lee i Marije Sekelez, Martine Validžić, Mije Krajcar, Nere Stipičević, Luke Nižetića, Roka Blaževića, Filipa Juričića, Endija, Slavka Sobina, Dalibora Petka, Ivice Zadra, Zorana Mužića, Dražena Žanka, Davora Šterna, Zorana Vakule te brojni drugi. 

 Jesus Christ Superstar jedno je od najpoznatijih i najkvalitetnijih suvremenih glazbeno-scenskih djela, koje je dosad prikazano u više od dvadeset zemalja svijeta i vidjelo ga je više od pet milijuna ljudi. Govori o posljednjih sedam dana života Isusa iz Nazareta, a osobita pozornost posvećena je odnosu običnih ljudi prema Isusu i prema događajima oko njega, pri čemu su dva glavna predstavnika tih odnosa Juda, koji se okreće od svojega učitelja i postaje izdajnikom, i Marija Magdalena, obraćena grešnica koja u Isusa ima neograničeno povjerenje. Tu su još i Pilat koji će ustuknuti pred svjetinom i osuditi Isusa, premda ne vidi nikakve njegove krivice, Petar koji će Isusa tri puta zanijekati, kralj Herod koji je razočaran i bijesan jer mu Isus nije pokazao ni jedno od čuda o kojima je slušao te drugi. Narod koji okružuje Isusa, slavi ga, poziva ga da ga liječi ili da mu bude vođa ali kad ga ugleda uhićena i pretučena, okrene se protiv njega, izruguje mu se i traži da ga se raspne.

 

 

Rock opera Jesus Christ Superstar u ožujku je na rasporedu 25.,26.,27.,28.,29. i 30., a ulaznice se mogu osigurati na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati i sat i pol prije početka predstave. Također, ulaznice se mogu kupiti i na službenoj stranici kazališta www.komedija.hr. Najnovije informacije dostupne su i na službenoj Facebook stranici te Instagram profilu.

Pripremio: Sven Stažić

Snimila: Ines Novaković

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.