Koncept koji bi Volkswagen jednostavno trebao implementirati

Sportski duh i električna snaga sve više idu ruku pod ruku pa ovaj Volkswagenov koncept ima puno više smisla nego što se čini na prvi pogled.

Koncept koji bi Volkswagen jednostavno trebao implementirati Volkswagen
13. 9. 2023

Doista, div iz Wolfsburga predstavio je pojačanu verziju najnovijeg ID.7 na susretu ljubitelja ID automobila ("ID treffen") u Locarnu u Švicarskoj. Ne radi se samo o kozmetičkim dodacima, kojih ima podosta, već su mu dali i vrlo potentan pogonski sklop s dva elektromotora i nazvali ga ID.X Performance. Uz sve ostalo, htjeli su pokazati i što se sve može na novoj, električnoj MEB platformi.

Već spomenuti elektromotori sposobni su za čak 411 kilovata snage (588 "konja"). Volkswagen (još) ne izvještava o mogućnostima koncepta, no s obzirom na pogonski sklop mogu se očekivati ​​dobre brojke. O bateriji se također ne treba puno govoriti, osim da se može dosta brzo napuniti putem punjenja od 200 kilovata.

Volkswagen je dopunio sinkroni motor na stražnjoj osovini s dodatnim asinkronim motorom na prednjoj osovini, čime je stvoren pogon na sva četiri kotača. Prednosti ovog tipa pogona su mogućnost kratkotrajnog preopterećenja i mali gubici. Zbog toga je ovaj tip motora idealan za pružanje kratkotrajne dodatne snage pri ubrzavanju, na primjer.

Vanjski izgled je oplemenjen sportskim dodacima. Stražnji i prednji spojler i difuzor izrađeni su od karbona, kao i bočne lajsne. Kotači od 20 inča omotani su sportskim gumama i pričvršćeni su na automobil središnjom maticom.

Sportskog duha ne nedostaje ni u interijeru, gdje su u prvom planu školjkasta sjedala i crveni, dekorativni elementi. Posebnost je manji ekran, smješten ispod središnjeg, preko kojeg se upravlja kontrolom dinamike vozila (Vehicle Dynamics Manager) koja brine o raspodjeli momenta i blokadi stražnjeg diferencijala.

BONUS VIDEO: Najini avtomobili, naivne napake in (nespametni) finančni nasveti!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.