Dok su oči cijelog svijeta uprte u Gazu, u Ukrajini se vode žestoki sukobi

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozdravio je strategiju svoje vojske da pokuša probiti obrambeni položaj Ukrajine.  Avdijivku pokušavaju zauzeti od početka rata.

Dok su oči cijelog svijeta uprte u Gazu, u Ukrajini se vode žestoki sukobi Twitter/Putin
15. 10. 2023

Ruska vojska jača svoje položaje na frontu u Ukrajini, pa tako i u okolini grada Avdijivka, koji je proteklih dana bio meta velikog napada ruskih trupa, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin. "Naše trupe poboljšavaju svoj položaj u gotovo cijelom području, koje je prilično veliko", rekao je u intervjuu za rusku televiziju.

 
Avdijivku pokušavaju zauzeti od početka rata

"To se odnosi na područja Kupjanska, Zaporožja i Avdijivke", dodao je Putin, pozdravljajući strategiju "aktivne obrane" svoje vojske. Putinove izjave slijede izjave ruske vojske da je napredovala na ovom području i da je odlučna zauzeti Avdijevku.Područje oko crte bojišnice kod Avdijevke prolazi kroz jedan od najnasilnijih sukoba od početka ruske invazije na Ukrajinu. U Avdijevki su ukrajinski vojnici uspostavili jak obrambeni položaj, koji Rusi pokušavaju zauzeti od početka rata kako bi smanjili pritisak na Donjeck.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.