Virska poduzetnička obitelj Kapović proslavila 50 godina obiteljskog biznisa

Potpisom novog desetogodišnjeg ugovora s korporacijom Fortenova ova poduzetnička obitelj s Vira svečano je obilježila 50 godina obiteljskog poslovanja. Potpisivanjem ovog ugovora otvorili su se investicijski planovi tvrtke Kapocommerce i obrta Vagabundo čime je zajamčeno otvaranje 100 novih radnih mjesta i 250 sezonskih.

Virska poduzetnička obitelj Kapović proslavila 50 godina obiteljskog biznisa Vir Press
11. 1. 2021

Potpisivanjem novog desetogodišnjeg ugovora između jedne od najvažnijih poduzetničkih virskih obitelji Kapović i najveće domaće korporacije Fortenova u rezidencijalnoj Villi Lanterni, svečano je obilježena značajna obljetnica 50-godišnjeg obiteljskog poslovanja Kapovića s Vira. Dokument o poslovnoj suradnji potpisali su u ime obitelji Davor Kapović te Tomislav Kramarić, član Uprave Konzuma u ime tvrtke, odnosno Fortanova grupe. Tim ugovorom potvrđeno je strateško povezivanje obiteljske tvrtke Kapocommerce s najvećom hrvatskom korporacijom Fortanova kroz tvrtke koje je čine i koje već desetljećima djeluju na otoku – Konzum plus, Tisak plus i Roto promet.

Potpisivanje ugovora

"Od prvog dana našeg poslovanja osjetio se poduzetnički duh obitelji Kapović, zato me raduje nastavak naše suradnje i novi projekt, a posebno potpisivanje ovog ugovora koji je pobjednička situacija za obje strane. Mislim kako ovim poslom svi možemo biti zadovoljni", kazao je Kramarić kojemu su društvo pravila još dva ugledna predstavnika Konzuma: direktor Sektora razvoja maloprodajne mreže Ante Ćurić i regionalni direktor Ozren Slavica.

Ugovorom se osigurao posao širenja trgovačkog objekta Konzum plus kod rotora na dodatnih 540 kvadrata, što simbolički predstavlja narednu etapu razvoja Konzuma i Fortanova grupe na otoku te Kapovićevog Kapocommercea. Davor Kapović bio je u društvu obitelji – supruge Jadranke, sina Kristijana, kćerki Katarine i Davorke, nevjeste Sabine, unuke Karle i unuka Viktora, pa se nakon potpisivanja ugovora šampanjcem proslavio novi korak u razvoju obiteljskog i otočnog biznisa.

"U poslu se uvijek mora napraviti korak naprijed, a upravo je takav naš poslovni odnos s Konzumom. Ovo je velika stvar za obitelj, tvrtku Konzum, ali i za cijeli otok s obzirom na buduća zapošljavanja i nova radna mjesta", istaknuo je stariji Kapović. Svečanost na virskoj Lanterni protekla je u znaku epidemioloških mjera, pa je održana s ograničenim brojem uzvanika, poslovnih partnera i prijatelja s kojima su Kapovići radili tijekom proteklih pet desetljeća ili još uvijek rade. Na uspješnu i dugogodišnju poslovnu suradnju s Kapovićima te na budućnost virske obiteljske tvrtke ukazao je direktor regionalnog centra Erste bank Šime Kevrić, dok je Kristijan Kapović, virski načelnik i poduzetnik, pozdravio sve goste i uzvanike.

Obitelj Kapović

"Kada su moji roditelji pokrenuli obiteljski posao u Njemačkoj prije 50 godina, Vir je bio selo. Danas upravo na Viru radimo više nego pristojan posao za hrvatske prilike, a s novim desetogodišnjim ugovorom s Konzumom, nakon 10 godina poslovanja s Agrokorom i posljednje dvije s Fortenovom, krećemo u novi zamah", kazao je mlađi Kapović.

Obiteljska priča Kapović počela je 1970. godine u Njemačkoj, odnosno poduzetničkim pothvatom Davora Kapovića koji se nakon školovanja u Puli i Opatiji te višegodišnjeg rada na rukovodečkim pozicijama u opatijskim Liburnija hotelima, hotelu Uvala Scott u Kraljevici, hotelima Pag i Stella Maris u Umagu, odlučio za odlazak u Njemačku gdje je svoj prvi gastronomski objekt Roseneck Grill otvorio u elitnom berlinskom Grunewaldu.
Kapović je radio s više desetaka poslovnih objekata u Berlinu, Zadru, Petrčanima i na Viru, a poslovanje je bilo vezano uz trgovinu, ugostiteljstvo, turizam i upravljanje nekretninama. U periodu od 50 godina poslovanja, obitelj Kapović zaposlila je više od tisuću ljudi, a danas poslovanje vodi s tvrtkom Kapocommerce i turističko-ugostiteljskim obrtom Vagabundo.



"Pred našom je obitelji novi razvojni i investicijski ciklus. Kapocommerce će u 2021. godini početi s rekonstrukcijom i proširenjem postojećeg poslovnog centra kod virskog rotora u vrijednosti od oko 750.000 eura, dok će obrt Vagabundo rekonstruirati i obnoviti barove Noštromo i Vagabundo u vrijednosti 250.000 eura",  navodi Kristijan Kapović.
No planovi ne staju tu i obitelj Kapović već za 2022. godinu u Kapocommerceu planiraju ulaganje od milijun eura koji bi bili namijenjeni za rekonstrukciju virskog hotela Katarina te izgradnju novog poslovnog centra na Viru s druge strane virskog rotora.
Ovaj bi centar, teža dva milijuna eura, trebao objediniti sve potrebe stanovništva otoka za neprehrambenim proizvodima i uslugama i to od kućnih potrepština, bijele tehnike, namještaja, audio i video tehnike, do vrtnog programa, odjeće i obuće i slično. Obrt Vagabundo će s druge strane za dvije godine krenuti u izgradnju boutique hotela Sunset Vir vrijednosti milijun eura, pa će u razdoblju 2021. – 2023. Kapovići s oko pet milijuna eura pokrenuti poslove i otvoriti približno 100 novih radnih mjesta kroz cijelu godinu te dodatnih 250 radnih mjesta u šestomjesečnom periodu.

"To predstavlja ogroman broj novih radnih mjesta za sve ljude željne posla na otoku i šire. Projicirani akumulirani prihodi u sljedećih 10 godina tvrtke Kapocommerce i obrta Vagabundo, nakon provedenih investicija, procjenjuju se na 220 milijuna kuna, odnosno oko 30 milijuna eura", istaknuo je Kristijan Kapović.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.