Bolesni se isključuju iz prometa, policija im oduzima vozačke, a neki su zbog narušene psihe završili i u pritvoru

ŠOKANTNO: Više od 500 vozača moralo se barem privremeno oprostiti od vozačkih dozvola. POLICIJA TRENIRA STROGOĆU!!!


Tijekom 14-dnevnog praćenja psihofizičkog stanja prometna policija kontrolirala je gotovo 20.000 vozača, od kojih su neki i privedeni.
 

Bolesni se isključuju iz prometa, policija im oduzima vozačke, a neki su zbog narušene psihe završili i u pritvoru policija
9. 7. 2024

Napisao: Matjaž Gregorič

Policijski službenici su od 17. do 30. lipnja provjeravali voze li vozači pod utjecajem alkohola, droga, psihoaktivnih droga i drugih psihoaktivnih tvari koje utječu na ponašanje za upravljačem. Unatoč činjenici da su vozači obaviješteni o pooštrenoj kontroli, rezultati nisu ohrabrujući. prometna policija Roadpol, te nacionalna kampanja protiv droga, koju je vodila Javna agencija Republike Slovenije za sigurnost prometa Tijekom tog vremena, policijski službenici su alkotestom testirali 19.736 vozača, od kojih su 444 bila pozitivna i "zelena" do. 0,52 mg alkohola u litri izdahnutog zraka, a njih 209 udahnulo je alkoholne pare iznad te vrijednosti. Policija je odredila i 34 vještačenja na droge diljem zemlje, 24 vozača su privedena, a čak 522 morala su se barem privremeno oprostiti od vozačke dozvole.

Neadekvatno psihofizičko stanje vozača

i dalje ima najvažniji neizravni utjecaj na nastanak prometnih nesreća, jer se njih desetak odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola. Međutim, policijski službenici se posljednjih godina sve češće susreću s vozačima koji uzrokuju prometne nesreće pod utjecajem zabranjenih droga, psihoaktivnih tvari i lijekova na različite načine. U većini slučajeva radi se o promjenama raspoloženja, emocija, percepcije okoline, često se mijenjaju i reakcije pojedinca. Primjerice, može doći do smanjene sposobnosti promatranja i realnog sagledavanja okoline – vozač pod utjecajem droga može propustiti crveno svjetlo na semaforu.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.