Što sve radi Cristiano Ronaldo, pa i sa 36 godina da bi ostao na vrhuncu svoje tjelesne sposobnosti i zaslužio novi ugovor s Manchester Unitedom

Tajna Ronaldove kondicije prilično je jednostavna - zdrava prehrana i tri do četiri sata treninga svaki dan! Iza nedvojbenog talenta Cristiana Ronalda krije se i vrlo strog fitnes režim, nadopunjen neumoljivim pravilima prehrane. Sve to omogućuje 36-godišnjem nogometašu, koji se prije nekoliko dana vratio u Manchester United s potpisivanjem ugovora od 25 milijuna eura, da ostane na vrhuncu svoje tjelesne sposobnosti.

Što sve radi Cristiano Ronaldo, pa i sa 36 godina da bi ostao na vrhuncu svoje tjelesne sposobnosti i zaslužio novi ugovor s Manchester Unitedom Foto credit: Christiano Ronaldo
2. 9. 2021

Foto credit: Christiano Ronaldo FB

Ukratko, tajna Ronaldove kondicije prilično je jednostavna - zdrava prehrana i tri do četiri sata treninga svaki dan. Što je na jelovniku? Puno ribe, kao i sočni odresci, masline, piletina, nemasni jogurti, svježe voće i salate. Ronaldo ima šest obroka dnevno s visokim udjelom proteina, žitarica i niskim udjelom masti. Za njega ih priprema njegov osobni stručnjak za prehranu, s kojim Ronaldo radi već dugi niz godina.

Uglavnom "se kladi" na plivanje i pilates, a pet puta tjedno radi i kondicijske treninge gdje kombinira trening s utezima i intenzivni kardio trening.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Rasprava o Ronaldovoj predanosti redovitim treninzima započela je kada je njegov bivši suigrač iz Juventusa Medhi Benatia nedavno otkrio da mu je Ronaldo jednom u 11 sati poslao poruku s pitanjem može li s njim u teretanu jer se dan nije dovoljno znojio.

"Tada sam shvatio da Cristiano nije normalna osoba", kroz smijeh je rekao Medhi koji je odbio poziv, ali je dodao kako se vidi kako Ronaldo žrtvuje sve u životu za nogomet.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Super zdrava prehrana

Ronaldo ima šest obroka dnevno s visokim udjelom proteina, žitarica i niskim udjelom masti. Za njega ih priprema njegov osobni stručnjak za prehranu, s kojim Ronaldo radi već dugi niz godina.

Što je na jelovniku? Puno ribe, kao i sočni odresci, masline, piletina, nemasni jogurti, svježe voće i salate.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Kao što ste možda shvatili s one poznate konferencije za novinare, na kojoj je iz okvira povukao dvije boce Coca Cole i pokazao nam da pijemo samo vodu, Ronaldo ne dira slatka i gazirana pića, niti pije alkohol.


Ne zaboravite spavati

Spavanje je također važan dio održavanja dobre tjelesne kondicije. Ronaldo se ne kladi na tradicionalni osmosatni san, već preferira 90-minutno drijemanje, koje ga osvježava i puni energijom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Kaže da je to njegovo tajno oružje. Taj san od 90 minuta spava pet puta dnevno, vjerojatno uvijek na svježim plahtama i u položaju fetusa. Naravno da onda spava i noću, ali ne nužno 8 sati svake noći.

Još jedna stvar - rekao je za The Sun da prestaje koristiti bilo koji ekran sat i pol prije odlaska u krevet. Očigledno je dobio i okružnicu o negativnim učincima plavog svjetla na san.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.