Sretno Sandra, Josipe, Martine, vaterpolisti... IDEMO HRVATSKA!!! Neka Igre krenu! Mogli bi i do 10 medalja, tako tvrde Amerikanci

Hrvatski olimpijci puni optimizma u svečanom defileu otvaranja Olimpijskih igara u Tokyu. Mogli bi i do 10 medalja! Tako smatraju ne samo u našem Olimpijskom odboru, već i ugledni američki sportski analitičari. Hrvatsku delegaciju u Tokyu čini 59 hrvatskih sportaša, a zastavu su ponijeli Sandra Perković i Josip Glasnović. Prvi hrvatski barjaktari na Olimpijadi bili su 1992. u Albertvilleu dr. Josip Čižmešija, a u Barceloni na ljetnim igrama legendarni Goran Ivanišević.

Ako vrijedi narodna mudrost da se po jutru dan poznaje, onda se može ustvrditi da su Olimpijske igre u Tokiju dobro počele za hrvatske sportašica i sportaše. Prvi je od naših na borilište izašao veslački samac Damir Martin i svoj je premijerni nastup na stazi Sea Forest Waterway odradio pobjednički i to na rutinski način, s kontrolom utrke od početka do kraja.

Ruku na srce, većina Martinovih suparnika bila je iz država koje smatramo veslačkom egzotikom i jedino je Rus Vjazovkin uspijevao koliko-toliko parirati branitelju olimpijskog srebra iz Rija 2016. godine. Damir Martin zadovoljan je prvim nastupom, a posebno zbog činjenica da je u postojećoj konkurenciji uspio i prištedjeti snagu za jače izazove koji slijede.

- Jako sam zadovoljan utrkom, od prvog zaveslaja do 1000 metara točno sam odradio sve što sam planirao. Drugi dio staze bio je čisto čuvanje snage i kalkuliranje za iduće nastupe. Optimističan sam za dalje i jedva čekam novi nastup - izjavio je Martin.

U ostalim skupinama s lakoćom su trijumfirali i ostali favoriti, poput najrealnijeg aspiranta na olimpijsko zlato, Nijemca Zeidlera, Danca Nielsena, Norvežanina Borcha...

Četvrtfinalne utrke samaca na rasporedu su 26. srpnja od 9 sati (2 sata po hrvatskom vremenu).

REZULTATI kvalifikacijskih utrka, m. samac, 5. izlučna skupina: 1. D. MARTIN (HRV) 7:09.17, 2. A. Vjazovkin (ROO) 7:14.95, 3. C. Nievarez (FIL) 7:22,97, 4. F. Potoy (NIK) 7:32.54, 5. P. Hinkati (BEN) 7:40.87. (hoo/vk)

Sretno Sandra, Josipe, Martine, vaterpolisti... IDEMO HRVATSKA!!! Neka Igre krenu! Mogli bi i do 10 medalja, tako tvrde Amerikanci REUTERS/Phil Noble PHIL NOBLE/Pixell
23. 7. 2021

Mnogi hrvatski sportaši i sportašice nisu mogli nazočiti svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju, jer su su ih ubrzo očekivali prvi nastupi na Igrama. Radi se o predstavnicima iz osam sportova koji sutra nastupaju, a neki od njih očekuju ne samo pobjede već i medalje.

 

Raspored nastupa hrvatskih sportaša i sportašica za 24. srpnja 2021.

BICIKLIZAM - Josip Rumac, cestovna utrka (4.00 – 11.15)

BOKS - Nikolina Ćaćić, kategorija do 57 kg (11.15)

GIMNASTIKA - Tin Srbić, kvalifikacije po spravama (3.00 do 12.30 sati)

STOLNI TENIS - Andrej Gaćina, 1. kolo pojedinačnog turnira (2.00 do 15.30 sati

STRELJAŠTVO - Snježana Pejčić, zračna puška 10 m, kvalifikacije (1.30 -2.45), možebitno finale od 3.45 do 4.25

TAEKWONDO - Kristina Tomić, kategoriji do 49 kg (3.00 - 15.40)

TENIS - 1. kolo, pojedinačno Čilić - Menezes (4. meč na 3. terenu);

1. kolo parova, Mektić, Pavić – Demoliner, Melo (4. meč na terenu 10), od 4.00

VESLANJE - dvojac bez kormilara Martin i Valent Sinković, kvalifikacije, 3.40

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.