Otac 13-godišnjaka dobio neočekivani mail: "Pozivamo vas da upišete dijete u školu za influencere"

Ode svijet dođavola! Hoće li djeca koja žele postati influenceri u budućnosti ići u školu za influencere? 

Jedan od komentatora je napisao da je to rezultat propadanja društva i njegovih vrijednosti.
 

Otac 13-godišnjaka dobio neočekivani mail: "Pozivamo vas da upišete dijete u školu za influencere" Reddit
9. 7. 2024

U posljednjem desetljeću, s porastom društvenih mreža kao što su Instagram, YouTube i TikTok, utjecaj influencera je značajno porastao. Influenceri su postali važni akteri u marketingu i oglašavanju, jer svojim dosegom mogu uspješno promovirati proizvode, usluge i brendove. Zbog financijskih pogodnosti i popularnosti, rad influencera sve je popularniji i među maloljetnicima. Djeca i adolescenti koji žele postati influenceri često se ugledaju na uspjeh onih koji su već etablirani.

Škola za influencere

Hoće li djeca koja žele postati influenceri u budućnosti ići u školu za influencere? Pitanje je to korisnika društvene mreže Reddit, koji je na internetu podijelio zanimljivu pozivnicu koju je njegov otac navodno dobio mailom. Nije otkrio pošiljatelja. "U današnjem digitalnom svijetu utjecaj na društvenim mrežama postao je važan dio života. Sretni smo što vas možemo pozvati da svoje dijete upišete u našu školu za influencere, gdje ćemo mladima pružiti priliku da razviju svoje talente i postanu uspješni sadržaji Kreatori na društvenim mrežama Omogućite svom djetetu da razvije svoj potencijal i postane influencer budućnosti. Radujemo se vašem odazivu i suradnji", napisali su u mailu. U nastavku su priložili i fotografiju.

Korisnik Reddita poziv se iskreno zabrinuo. "Tata je dobio e-mail u kojem poziva roditelje da upišu djecu u školu za influencere. Imam brata koji ima 13 godina i koristi TikTok i ostale mreže, ali ograničeno. Ne znam trebam li se bojati ? Gdje će ići, radi li to u ovoj školi? Većina komentatora imala je negativan stav prema školi influencera. “Ovaj i slični tečajevi nisu ništa drugo nego rezultat propadanja društva i njegovih vrijednosti”, glasio je jedan komentar. “Zapad je zakazao”, glasio je drugi komentar.

2022. je u Sloveniji tako nastala i  šola za mlade vplivneže,  
u kojem je kao partner sudjelovao i Institut za zdravlje i okoliš. Nije poznato je li ova škola poslala gore navedeni e-mail.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.