"Jer ti si Princeza", "Amsterdam, zašto volim Amstrdam", "Miki, Miki, veliki"... Preminula je pjevačica koja je u bivšoj državi vrijedila za glazbenu ikonu

VIDEO: 68 godina joj je bilo. 1984. s Dadom Topićem snimila je pjesmu "Princeza" koja je prevedena i na engleski.

"Jer ti si Princeza", "Amsterdam, zašto volim Amstrdam", "Miki, Miki, veliki"... Preminula je pjevačica koja je u bivšoj državi vrijedila za glazbenu ikonu Antonio Ahel / Pixsell
28. 3. 2024

Slađana Milošević. Umrla je srpska glazbena ikona koja je bila u središtu pozornosti posebno osamdesetih. Imala je 68 godina. Njena glazbena karijera ostavila je neizbrisiv trag na rock sceni, a njen ekscentričan stil učinio ju je jedinstvenom i prepoznatljivom, prenosi Republika.rs. Postala je prepoznatljiva 1977. kada je objavila pjesmu Au, Au. Godine 1979. objavila je pjesmu Amsterdam, a dvije godine kasnije pojavila se na izboru za jugoslavenskog predstavnika na Eurosongu u Beogradu i s pjesmom Recept za ljubav osvojila osmo mjesto. Godine 1984. s Dadom Topićem snimila je pjesmu Princeza koja je prevedena i na engleski, a 1989. otišla je u Sjedinjene Američke Države gdje je jedno vrijeme nastupala s grupom Baby Sister.
 

Imela je puno zdravstvenih poteškoća

U prošlosti je nekoliko puta govorila o svojim zdravstvenim problemima. Često je bila hospitalizirana, a imala je problema i s verbalnim nasiljem medicinskog osoblja. Potkraj prošle godine objasnila je da boluje od Sjögrenova sindroma. "Tijekom bolničkog liječenja osjećala sam veliku mržnju osoblja zbog svog podrijetla. Nažalost, nisam jedina koja je bila žrtva bezobrazluka, neetičnosti i nedostatka empatije. Čini se da su etika i moral ovdje potpuno nevažni ”, dodala je.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.