Šeks joj se nasilnički unio u facu, a Andrej joj poručio kako je zadnja koja mu može reći da se ne drži teme

SHOW U SABORU BY Andrej Plenković, koji je u elementu! Nevjerojatan sarkastičan nastup premijera koji ima svoj dan, a verbalnim bravurama u Saboru glatko može proći i kao prvak kazališne komedije! TEATAR APSURDA - AJME KAKAV SAMO RIJEČNIK U NAJVEĆOJ HRVATSKOJ INSTITUCIJI!

- Kekin puše, mlada je, a hiperventilira! Miletić je zaljubljen. Kao da nam je baba Vanga rekla da će doći do ruske agresije, Karolini Vidović Krišto je snishodljivo i osorno poručio kako je ona zadnja koja može tvrditi nešto što on nije!

- "Ne obraćajte se zastupnicima s "ovaj", "zaljubljeni", zdravstvenim kvalifikacijama", poručila mu je Sandra Benčić, a premijer joj je onako s visoka uzvratio: ''Ma vas ću pitati!''

Šeks joj se nasilnički unio u facu, a Andrej joj poručio kako je zadnja koja mu može reći da se ne drži teme Patrik Macek / Pixsell / Start infografika
20. 12. 2023

Ajme kakav samo show danas u Saboru prilikom rasprave o imenovanju Damira Habjana za novog ministra gospodarstva!

- "Miletić zaljubljeni kaže - kišobran. Hajmo vidjeti što se dogodilo pod kišobranom HDZ-a u proteklih sedam godina. ...Evo, Kekin puše, mlada je, a hiperventilira.. Mi se uvijek vodimo onom - obećamo manje, a isporučimo više. Pod kišobranom HDZ-a ostat će i veliki projekti poput LNG terminala na Krku. Kao da nam je baba Vanga rekla da će doći do ruske agresije na Ukrajinu pa smo se energetski osigurali", rekao je Andrej Plenković.

Benčić je Plenkovića nakon njegova izlaganja podsjetila da je on gost u Saboru i zamolila ga da se zastupnicima obraća primjereno. "Nemam problema s političkim fajtom, ali kad se obraćate zastupnicima, obraćat ćete im se imenom, a ne pridjevima. Ne obraćajte se zastupnicima s "ovaj", "zaljubljeni", zdravstvenim kvalifikacijama." ''Ma vas ću pitati'', odvratio je Plenković.

Danas se održava zajednička sjednica saborskog Odbora za gospodarstvo i Odbora za zaštitu okoliša i prirode. Premijer Andrej Plenković zastupnicima predstavlja kandidata za ministra gospodarstva i održivog razvoja, Damira Habijana. Habijan će se i sam obratiti zastupnicima, piše N1.

Poslijepodne će potom Hrvatski sabor na izvanrednoj sjednici odlučivati o povjerenju novom ministru, a da bi dobio povjerenje potrebni su mu glasovi 76 zastupnika.

Prije samog glasovanja o povjerenju Habijanu, predstavnici klubova imat će priliku govoriti na slobodnu temu, a kako se radi o posljednjoj takvoj prilici u ovoj godini, za pretpostaviti je da će je iskoristiti većina od 16 klubova, prenosi posebne događaje u Sabornici Teleskop.hr https://teleskop.hr/hrvatska/nevjerojatan-nastup-plenkovica-ivana-kekin-je-mlada-ali-puse-miletic-je-zaljubljen-a-evo-sto-je-rekao-karolini-vidovic-kristo/?fbclid=IwAR1TMFnAHqG7eboVxdGS6KH0qDJVbdCYROjT1mMRm4FoWiOgwlXilXXIzfU

Mirela Ahmetović odmah je zatražila stanku, a pritom je rekla da je Habijan sam sebe učinio nebitnim brišući svoje “slobodne” fotografije čime je, kaže Ahmetović, pokazao koliko drži do sebe i svoje vjerodostojnosti.

Također je rekla da će biti zanimljivo kakvu će ulogu imati Habijanov bivši šef u peglanju imidža Habijanovog novog šefa i koliko će javnih novaca dobiti za to.

“Plenkovićevo pronalaženje kadrova će ući u udžbenike nesposobnosti i katastrofalnog kadroviranja. Zbog toga bi propala svaka firma, a kamoli ne Hrvatska”, poručila je i dodala:

- “Premijeru, kratko ste si kupili vrijeme, ostajete na respiratoru nesposobnosti, korupcije, a onda odlazite u povijest i vi i vaši sjajni kadrovi.”

Hrvoje Zekanović odgovorio je SPD-ovki da će ostati upamćena samo po bacanju pred bager, a ona njemu da ga pamtiti po slikanju sa zastavicama Republike Srpske.

Stanku je zatražio i Mostov Marin Miletić

“Meni se čini da što god mi govorili predsjedniku Vlade i onima koji vode državu, nema tu previše pomoći. Pod njegovim je kišobranom palo 30 ministara, dogodila se krađa u INA-i, afera plin za cent… I takav čovjek ima obraza stati ovdje i reći da to nije njegov problem”, rekao je Miletić i pitao Plenkovića kakav je on general pod čijim vodstvom ljudi padaju.

Vesna Vučemilović također je tražila stanku i upozorila na to da Hrvatska zaostaje u gospodarenju otpadom i energetici.

“Neću ponavljati, 30. ministar, umalo nam Vlada liči na protočni bojler. Činjenica je da premijer ima pravo imenovati i smjenjivati ministre kako hoće. Uz dužno poštovanje, kad pogledam Habijanov životopis, moram iskazati dvojbu koliko je on kompetentan za to ministarstvo. To ministarstvo će očito i dalje voditi dva nezamjenjiva državna tajnika. Jedan je SDSS-ov Mile Horvat, a drugi voli mijenjati kapute, Ivo Milatić, nezamjenjivi državni tajnik za energetiku… Ministri se mijenjaju, a državni tajnici ostaju i kroje sve. Habijan tamo odlazi tek toliko da se to mjesto popuni, što mu kao vrijednom zastupniku u njegovoj političkoj karijeri nije trebalo”, rekla je.

Marija Selak Raspudić kritizirala je kriterije za odabir ministara.

“Hm, kolega Habijan je zdrav, mogao bi biti ministar zdravstva. Hm, kolega Habijan je kulturan, mogao bi biti ministar kulture. Hm, kolega Habijan brzo trči, mogao bi biti ministar prometa”, rekla je mostovka o kriterijima HDZ-a za izbor ministara i poručila da je sva odgovornost na Plenkoviću.

Plenković je zastupnicima i članovima Odbora predstavio svog kandidata, Damira Habijana. Na početku je rekao kako je uvjeren da će Habijan biti ministar te da mu je zadovoljstvo predstaviti ga.

“Habijan je pravnik, bavio se odvjetništvom, uglavnom korporativnim pravom, akvizicijama, spajanjima, dokapitalizacijama… Bio je pravnik koji se bavi gospodarstvom. U pogledu rada u Saboru, bio je član i Odbora za gospodarstvo. Kad je riječ o stranačkim aktivnostima, od 2016. je predsjednik gradske organizacije HDZ-a u Varaždinu, kombinira lokalnu i nacionalnu politku, stručan je u svojoj karijeri pravnika. Najvažnije je da je u potpunosti u tijeku sa svim aktivnostima Vlade”, rekao je Plenković na početku dodajući da je i sam Habijan rekao da će mu biti jednostavno uključiti se u rad Vlade.

“Što se tiče slučaja iz uvodnih zahtjeva za stanke, prošli sam tjedan razriješio bivšeg ministra nakon što se dokazima potvrdilo i otkrilo da je njegov bivši savjetnik informacije koje je imao selektirano davao jednom novinaru, a taj novinar Grmoji, koji je ovdje i pritom je sasvim očito da je bilo riječ o koruptivnim radnjama”, rekao je Plenković nazivajući Most koruptivnom političkom oporbenom strankom koja nema nikakvih ambicija da kažu nešto o onome o kome treba.

Plenković je pokazao da nema respekta prema zastupnicima. Miletić je nazvao “ovaj zaljubljeni”, a zastupnici Kekin je rekao da je mlada, ali puše. Htio je reći da nije najzdravija. Kada je zastupnica Karolina Vidović Krišto pozvala predsjedavajućeg da upozori premijera da se drži teme, Plenković joj je nervozno poručio da je ona zadnja koja mu to može reći.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.