Tragična strana vatrogasca heroja: ostavila ga partnerica, odvela dijete i traži 250.000 eura, ili polovicu doniranih sredstava

Za herojstvo dobio pola mijiuna eura, sad će bez njih ostat i zbog žene! Oglasio se i sam junak nedavnih poplava Sandi Zajc koji je objasnio što se događa s doniranim novcem.

Tragična strana vatrogasca heroja: ostavila ga partnerica, odvela dijete i traži 250.000 eura, ili polovicu doniranih sredstava Facebook profil PGD Mengeš
14. 11. 2023

Heroj kolovoških poplava, vatrogasac Sandi Zajc, ostat će najviše zapamćen po spašavanju djece iz poplavljenog vrtića. Istodobno je i sam ostao bez doma, a javnost je nedavno iznenadila Facebook objava Marjana Šarca da Zajcu vatrogasci nisu isplatili novac u Sloveniji, javlja 24ur.

Kazao je: - "Ne tražim nikakva dodatna sredstva od PGD-a, sve što želim, a to sam rekao više puta na Upravnom odboru, je transparentnost."

Prema neslužbenim informacijama, donacije Slovenaca za Zajca iznose pola milijuna eura.

Kolovoške poplave teško su pogodile Sandija Zajca: kuću u kojoj je živio sa suprugom, djecom, puncem i punicom, potpuno je uništena prirodnom katastrofom. Slovenci su mu odmah priskočili u pomoć i prebacili donacije za njega na transakcijski račun PGD Mengeš, no sredstva još nije dobio.

PGD ​​Mengeš kaže da je zapelo zbog spora između Zajeca i njegove supruge oko podjele doniranih sredstava. Prije nekog vremena, međutim, u javnost je dospjelo anonimno pismo u kojem autori Zajca optužuju da je novac primio donacijama, a zatim napustio obitelj, jer nikada nije namjeravao obnoviti srušenu kuću.

Isprva nije želio komentirati incident, no Zajc je odlučio iznijeti svoju stranu priče te je za 24h objasnio da su u PGD-u Mengeš već održali tri sastanka na temu poplava i donacija:

"Na svim sastancima i i danas želim samo transparentnost doznaka, jer mi ljudi svaki dan pišu mailove da su uplatili donacije za mene, da ne vjeruju nijednoj organizaciji i da im javim jesam li primio njihove donacije. Nažalost, Moram im odgovoriti da ne.”

Službeni zapisnik sa sjednica nije moguće dobiti, Zajc kaže da stvari ostaju skrivene:  “Unatoč nekoliko različitih pravnih mišljenja da članovi uprave, čiji sam i sam član, uvijek moraju imati pristup svoj dokumentaciju, uključujući i popis premještaja, to se do danas nije dogodilo, naprotiv, zapovjednik je počeo vršiti pritisak na mene da je to protivzakonito, da zlorabim svoj položaj i da činim teže prekršaje i da ću biti predložen za stegovne mjere. Zapovjednik je od samog početka bio protiv toga, jer sam i sam u više navrata predlagao na sjednicama da se stvar između nas riješi transparentno, bez odvjetnika i javnosti. Stvar su doveli toliko daleko da sam morao zatražiti pomoć odvjetnika, jer oni i dalje, unatoč mišljenju svog odvjetnika, ustraju na svom stavu da svi članovi Nadzornog odbora imaju pravo uvida u sve dokumente.”

Nazvao je sadržaj anonimnog pisma lažnim i ponovio da nije vidio niti jedan euro od donacija:

- “Nisam navikao javno komentirati obiteljske stvari, ali i taj dio moram kategorički demantirati. Istina je da kad je moja bivša partnerica u listopadu saznala o kojem iznosu se razgovara. Ostavila me, odvela dijete, ostavila pismo da će dvoje djece sada biti kod nje, a da me ni na koji način nije obavijestila, došla na posljednju raspravu sa svojim odvjetnikom i odmah zatražila polovicu prikupljenih sredstava. Još da dodam da su zapovjednik i moja bivša partnerica bili zajedno u osnovnoj školi. Sada su se lažima i strašnim manipulacijama okrenuli protiv mene samo zbog novca.”

Marjan Šarec predlaže da se novac vrati onima koji su ga donirali.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.