PROLJEĆE NA LABUĐEM OTOKU SA ZAGREBAČKOM FILHARMONIJOM - Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije otvara sezonu koncerata Zagrebačke filharmonije u Zoološkom vrtu, na Labuđem otoku

Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije otvara sezonu koncerata Zagrebačke filharmonije u Zoološkom vrtu, na Labuđem otoku  u srijedu, 31.03. u 14 sati. 

PROLJEĆE NA LABUĐEM OTOKU SA ZAGREBAČKOM FILHARMONIJOM - Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije otvara sezonu koncerata Zagrebačke filharmonije u Zoološkom vrtu, na Labuđem otoku Zagrebačka filharmonija
29. 3. 2021

Drugu godinu za redom, Labuđi otok postao je proljetno okupljalište ljubitelja klasične glazbe i dokazao da umjetnost nikada ne smije stati. Prošle godine, Zagrebačka filharmonija je zamijenila matičnu koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog parkovima i poručila građanima da nisu sami i da, unatoč distanci koja nam je bila nametnuta, i razornom potresu, možemo biti u zajedništvu. Pozornice pod otvorenim nebom na nekoliko lokacija parka Maksimir, kao i na Lebuđem otoku postale su zaštitni znak važnog djela zagrebačke zelene potkove i  tradicionalno otvorile buđenje proljeća. Rijeke ljudi svojim dolaskom dale su potvrdu kako je umjetnost itekako egzistencijalno važna. 



U srijedu, 31.03. u 14 sati Kvartet trombona u sastavu Ivan Mučić, Mario Šincek, Marin Rabadan i Goran Glavaš pripremili su vrlo zanimljiv program, pravu poslasticu, u trajanju od četrdesetak minuta. 

Ivan Mučić:Počašćen sam što ponovno možemo svirati u Maksimiru jer smo prošle godine bili jako dobro prihvaćeni, što ne sumnjam da će biti i ove godine. Najviše se veselim nastupima ZF na koje ću moći pozvati sve prijatelje i ljubitelje klasične glazbe jer je u ovoj izazovnoj godini sreća da možemo uopće svirati. Uzmite dekice i uživajte u plućima grada Zagreba.

Mario Šincek: "Nama puhačima u ovoj pandemiji koja je posebice agresivna na pluća iznimno je puno značilo sviranje na otvorenom, u zelenilu maksimirskog perivoja. Ima li što ljepše nego muzicirati kad se priroda budi, a to je proljeće. Pozivam publiku da se dođe odmoriti u dobroj glazbi.

Marin Rabadan: "Veseli me što su ponovo došli topli dani da možemo kao i prošle godine biti djelom maksimirske prirode te barem na kratko zaboraviti potrese i pandemiju. Veselimo se susretu s publikom koju ćemo opet obgrliti glazbom, jer je to ono što najbolje znamo."

Goran Glavaš: "Sretan sam što ćemo ponovno maksimirsku šumu obojiti našom glazbom i pozitivnom energijom.“

Kvartet trombona izvesti će: 

R. Wagner: Marš iz opere Tannhauser

G. F. Haendel: Rinaldo – Arija

F. J. Haydn: Gloria iz oratorija Stvaranje svijeta

P. Mascagni: Intermezzo iz opere Cavalleria rusticana

G. Rossini: Uvertira iz opere Wilhelm Tell

A. Rubinstein: Vocalise

D. Haddad: T-Bone party

H. Carmichael: Stardust

H. Mancini: Baby elephant walk

J. Williams: Throne room iz Ratova zvijezda

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.