Loš kraj sezone za skijašku zvijezdu: teško se ozlijedila pred domaćim navijačima

Veleslalom u Jasni i u znaku Zrinke Ljutić koja je završila tik do postolja i koji  je obilježio i težak pad olimpijske pobjednice, Slovakinje Petre Vlhove.
 

Loš kraj sezone za skijašku zvijezdu: teško se ozlijedila pred domaćim navijačima Zrinka Ljutić / Instagram
20. 1. 2024

U slovačkoj Jasni održan je veleslalom za Svjetski kup u alpskom skijanju u kojem je pobijedila Šveđanka Sara Hector. Početak prve utrke obilježio je ružan pad slovačke zvijezde Petre Vlhove koja je pala nakon samo nekoliko zavoja. Drugu najbolju skijašicu karavane spasioci su morali akijem nositi sa staze. Odustajanje Vlhove, jedne od glavnih favoritkinja vikenda u Jasni, šokiralo je brojne slovačke navijače, Vlhova je pala na leđa i nakon pada skliznula u zaštitnu mrežu te se gornjim dijelom zapetljala u mrežu. njenog skijanja. Skijašu je morao pomoći skijaš. Prva vožnja se nakratko prekida. Nakon mučnih minuta, natjecatelj je evakuiran sa padina u spasilačkim saonicama. Mahnula je slovačkim obožavateljima dok je prolazila kraj navijačkog prostora. Kako javlja slovačka televizija Markiza, Vlhova je prebačena u bolnicu u Ružomberoku. Njezin tim je nakon incidenta rekao da je u "stabilnom zdravstvenom stanju". "Trenutno je podvrgnuta opsežnim pretragama koje će otkriti razmjere njezinih zdravstvenih problema, o čemu ćemo vas obavijestiti. Molimo vas za strpljenje i razumijevanje", stoji u priopćenju.

Poznata dijagnoza

Vlhova je pokidala križne i unutarnje ligamente koljena, što znači da je prijevremeno završila sezonu. Slovak je navodno na tabletama protiv bolova. Njezin trener Mauro Pini rekao je da unatoč tome optimistično gleda u budućnost, znajući da "nije ni prva ni posljednja s takvom ozljedom". Vlhova je najbolja slovačka skijašica u povijesti. U sezoni 2020./21. osvojila je veliki kristalni globus za pobjedu u ukupnom poretku Svjetskog kupa alpskih skijašica. Dvadesetosmogodišnjakinja je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2022. osvojila zlatnu medalju u slalomu, a na Svjetskom prvenstvu u Areu 2019. postala je svjetska prvakinja u veleslalomu. U Svjetskom kupu je ostvarila 31 pobjedu. Ove sezone osvojila je tri slaloma u Leviju, Courchevelu i Kranjskoj Gori, gdje je dan ranije osvojivši četvrto mjesto u veleslalomu osvojila i jubilarnu 60. Zlatnu lisicu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.