400 eura dnevno samo za luksuznu parcelu s privatnim bazenom tik uz azurno more! Hrvatska obala definitivno je najbolja destinacija za šatoraše

Hrvatska - raj za kampere! Na Pagu je svoja vrata otvorio prvi luksuzni kamp, ​​a reakcije vlasnika kampera i pobornika kampiranja su podijeljene... Skupo, sjajno, luksuzno, uništili su posljednju šumu na otoku...

Parcele s privatnim bazenima. Što mislite o tome? Luksuzni kamp na našem prekrasnom otoku Pagu. Ponuda uključuje i 32 parcele pod nazivom Mega Luxury Mare, s bazenom u prvom redu uz.more, koji imaju vlastiti bazen s grijanom vodom (28-30 stupnjeva). 

Kamp je svoja vrata otvorio 26. travnja
 

400 eura dnevno samo za luksuznu parcelu s privatnim bazenom tik uz azurno more! Hrvatska obala definitivno je najbolja destinacija za šatoraše Aminess Avalona Camping
15. 5. 2024

Napisala: Nika Arsovska

Unatoč drastičnom rastu cijena zadnjih godina broj vlasnika kamper-kuća iz godine u godinu sve je veći. Za neke su kamperi izvrstan način provođenja slobodnog vremena i jednostavnog kretanja između popularnih mjesta, dok su za druge ugodniji način za provođenje odmora u netaknutoj prirodi.

Luksuzni kamp na Pagu

Ali ljudi su različiti. Ako se većina vlasnika kampera i dalje kune u mirne kampove i ugodnu hladovinu borova, ima i onih željnih malo više luksuza. Za njih je na otoku Pagu svoja vrata otvorio prvi kamp s pet zvjezdica na ovom popularnom hrvatskom otoku, ali i jedan od rijetkih luksuznih kampova u Hrvatskoj. Aminess Avalona Camping Resort nalazi se na zapadnoj strani Povljane na južnoj strani otoka Paga.

A što je tako luksuzno u ovom kampu? Osim mobilnih kućica s bazenima, vlasnicima kampera (uključujući i šatore) bit će na raspolaganju parcele s vlastitim bazenom. Da, dobro ste čuli! Luksuzne parcele tik uz more jedine su takve vrste u Hrvatskoj. U kampu se nalazi čak 180 privatnih bazena, od kojih su neki smješteni uz mobilne kućice, a drugi na posebnim luksuznim parcelama za kampiranje. Ponuda uključuje 32 parcele pod nazivom Mega Luxury Mare, s bazenom u prvom redu uz. more, koji imaju vlastiti bazen s grijanom vodom (28-30 stupnjeva). Osim spomenutih, bit će i 'normalnih' parcela, 'samo' sa strujom, odvodnjom i vodom.

Kamp je svoja vrata otvorio 26. travnja, a njegova luksuzna ponuda dobila je različite ocjene ljubitelja kampiranja.

 
Pomiješane reakcije vlasnika kampera

Ispod objave u grupi "Slovenski avtodomarji" razvila se zanimljiva rasprava o tome smatra li se ova vrsta luksuzne infrastrukture uopće kampiranjem. Neki se pitaju zašto imati privatni bazen uz vikendicu ili na parceli, dok su drugi uvjereni da ovakva infrastruktura podržava individualnost, što je daleko od izvorne kamping filozofije. Ima i zadovoljnih komentara koji vjeruju da će kamperi novog doba ovdje moći uživati, a samim time i više mjesta u drugim kampovima koji su ekološki prihvatljiviji. Drugi su nezadovoljni, jer su uništili i posljednju šumu na otoku Pagu. Vrijedi napomenuti da ovakva luksuzna ponuda nije nimalo jeftina. Jedan od korisnika Facebook grupe dobio je vrtoglavi konačni iznos - 5474 eura, prema informativnoj procjeni za period od dva tjedna u glavnoj sezoni (27. srpnja do 10. kolovoza) i za četiri odrasle osobe. Dakle, gotovo 400 eura dnevno za luksuznu parcelu s privatnim bazenom, tik uz more.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.