Oni nek' kleče, žene će ustatit! Ovo nisu vjernici, ovo su plaćenici. Postajemo Gilead. Danas u Splitu, sutra u vašem gradu

Severina izvrijeđala molitelje koji su vikali: - "Bježi sotono!" : Bila je vulgarna. - "Ovo više nije ni zafrkancija. Ovo je Split u 3 P.M."

Pjevačica je na FB dobila ogromnu podršku. Njenu su objavu lajkali 5200 puta, kometiralo ih je gotovo 300...

Oni nek' kleče, žene će ustatit! Ovo nisu vjernici, ovo su plaćenici. Postajemo Gilead. Danas u Splitu, sutra u vašem gradu Ivana Ivanović / Pixsell
4. 2. 2024

3. veljače, na prvu subotu u mjesecu, u gradovima diljem Hrvatske održala se još jedna muška molitva krunice. Osim na zagrebačkom Trgu Bana Josipa Jelačića, moli se i u Splitu, Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru.

Posebno zanimljivo bilo je u Splitu, gdje je pored molitelja performans održala aktivistkinja Arijana Lekić-Fridrih. “Ovo mi je 14. performans, drugi u Splitu. Došla sam objasniti narodu koji je cilj ovih muškaraca koji mole. Oni mole, a zapravo se bave politikom i ugnjetavanjem ženskih prava. Performans je posvećen Severini i svim ženama koje se bore protiv zlostavljača i koje su skupile snagu pobjeći od njih. Jedan od najgorih tipova zlostavljanja, koji smo mogli vidjeti čak 13 puta prošle godine je femicid“, poručila je, prenosi Dalmacija Danas.

Dio performansa bio je razvlačenje konopca za pletenje oko  molitelja, što je neke od njih naljutilo. Jedan od sudionika bacio je konopac ženi preko glave, dok su neki od njih prigovarali na snimatelje koji “ometaju molitvu” na glavnom trgu u centru grada. Iz skupine muškaraca molitelja u jednom trenutku čuo se i povik: “Bježi, sotono!”.

Severina Vučković je na društvenim mrežama komentirala molitelje u Splitu, muškarce koji već tradicionalno mole na trgovima većih hrvatskih gradove svake prve subote u mjesecu. U njenom rodnom Splitu su se i danas okupili muškarci koji su molili na Peristilu, a ogorčena Severina objavila je: 

[ONI NEK' KLEČE, ŽENE ĆE USTATI] Draga Mitteleuropo i Balkane, ovo nije Split, ovo nije ni Split 3 (kvart u Splitu). Ovo više nije ni zafrkancija. Ovo je Split u 3 P.M.
Ovi muškarci svakog mjeseca kleče:
1. Za muškarce - da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.
2. Za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju žena i njihovog ponašanja te za obnovu katoličkih brakova.
3. Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.
4. Za “njiove” osobne nakane.
Da skratin, kleče da se ženama oduzme pravo glasa. A onda će vam oduzeti djecu. Ovo nisu vjernici, ovo su plaćenici. Postajemo Gilead. Danas u Splitu, sutra u vašem gradu.
Hvala hrabroj Arijani Lekić - Fridrih ( @_arijana_l ), koja je jutros svoju ‘Tihu misu’ pokušala ‘izmoliti’ u mom rodnom gradu. Motajući pupčane vrpcu, tj. crvenu vunu po Peristilu, što simbolizira ubojstva žena i majki. U tome su je zdušno onemogućavale (ne)moćne (muš)KARčINE. Dosta je!
E, nećete nas više gazit! A ni j...! Možete se međusobno
#majkemi #majkomila #majketi
P.S. Gospodine Ivoševiću, što ćemo sad?

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.