Novi dan, nova drama: Krunidba na rođendan unuka! "Godina ima 365 dana, a kraljevska je obitelj odabrala dan koji slavi mali Archie?"

Mnogi smatraju da odabrani datum nije slučajnost. Još nije poznato hoće li Meghan i Harry uopće doći na krunidbu.

Krunidba kralja Charlesa III. održat će se 6. svibnja sljedeće godine u londonskoj Westminsterskoj opatiji u skladu s tradicijom starom više od 900 godina, ali i na dan kad Archie slavi rođendan.

Meghan Markle i princ Harry postali roditelji djevojčice koju su nazvali Lilibet "Lili" Diana
Author: John Stillwell
Agency: Press Association
Product type: Photo
Resolution: 4000x2667
Upload date: 06.06.2021. John Stillwell/ Press Association / Pixell
14. 10. 2022

Krunidba kralja Charlesa III. održat će se 6. svibnja sljedeće godine u londonskoj Westminsterskoj opatiji u skladu s tradicijom starom više od 900 godina. U početku se pretpostavljalo da je kralj Karel III. odabrao 2. lipnja za krunidbu, budući da je krunidba njegove majke Elizabete bila na isti dan 1953. godine.

Krunidba na rođendan unuka

Događaj će se održati ranije nego što je prvotno planirano. Do promjene je došlo i u scenariju ceremonije. Okrunit će ga na četvrti rođendan svog unuka Archieja, sina princa Harryja i Meghan Markle, a mnogi smatraju da odabrani datum nije slučajan. "Godina ima 365 dana i kraljevska je obitelj za krunidbu odabrala točno onaj dan kada je Archiejev rođendan?" stoji u jednom od komentara na društvenim mrežama. Još nije poznato hoće li Meghan i Harry prisustvovati krunidbi.

Odabrani datum ima poseban značaj za dinastiju. Dana 6. svibnja 1910. prijestolje je zauzeo George V., koji je utemeljio jednu od najpoznatijih kraljevskih kuća. Naslijedio je svog oca, kralja Edwarda VII., koji je tog dana preminuo nakon niza srčanih udara.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.