Nevjerojatna reakcija 'boston teriera' kad ugleda lokvu vode (VIDEO)

Nisu svi psi dobri plivači, ali bostonski terijer Thor toliko voli vodu da su mu vlasnici napravili unutarnji bazen. Gotovo je pucao od radosti.   

Nevjerojatna reakcija 'boston teriera' kad ugleda lokvu vode (VIDEO) Avi's Colors / Pixabay
31. 5. 2023

Nisu svi bostonski terijeri rođeni plivači, ali Thor je počeo mlad, u jezerima Britanske Kolumbije gdje živi. Isprva uz pomoć prsluka za spašavanje, no danas je toliko dobar plivač da mu više ne treba. Njegova vlasnica Lisa Mazurek ispričala je za CNN da je Thor isprva imao 'samo' vanjski bazen, ali da je na kraju kupališne sezone svake godine bio jako tužan.

Daleko najdraža zabava mu je skakanje u vodu. Zato su on i njegova partnerica odlučili produžiti veselje na cijelu godinu. Izgradili su zatvoreni bazen. Thorova reakcija? Ne postoje riječi kojima bi se opisao snimak ispod.
 

Svojim iznimnim plivanjem Thor je iznimka među svojim vršnjacima po pasmini, jer se inače bostonski terijeri ne svrstavaju među najbolje, a ni među najlošije plivače. Nekim su pasminama aktivnosti u vodi i spašavanje iz vode 'položeni u kolijevci' jer su uzgajane upravo za tu svrhu. Tu spadaju labrador retriver, zlatni retriver, portugalski vodeni pas, njufoundland, havanski bišon, irski vodeni španijel i mnogi drugi.
 

S pravilnim pristupom i ako pas doista nema prošlih negativnih iskustava s vodom, gotovo svaki pas se može upoznati s vodom do te mjere da će u njoj uživati. Recept? Strpljenje. Nikada ne tjerajte psa u vodu, pustite ga da upoznaje sebe polako i kroz igru. Dobri 'alati' odn poslastice i igračke koje plutaju na vodi pomažu u upoznavanju. Pobrinite se da se pas osjeća dobro, čak i ako to znači da su mu samo šape u vodi.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.