Muškarac s nožem na ženu i troje djece (djevojčica i žena teže ozlijeđene)

Muškarac naoružan nožem napao je ženu i troje djece u središtu Dublina i pritom se ozlijedio. Za sada je motiv nejasan.

Muškarac s nožem na ženu i troje djece (djevojčica i žena teže ozlijeđene) Varda Elentari from Pixabay
23. 11. 2023

U današnjem napadu nožem u središtu irske prijestolnice Dublina počinitelj je ozlijedio ženu i troje djece, a ozlijeđen je i on, javlja irska javna radiotelevizija RTE. Svih pet ozlijeđenih prebačeno je u razne bolnice u Dublinu. Dvije osobe su teže ozlijeđene, dok se preostale tri nalaze na liječenju s lakšim ozljedama.

Irska policija i hitne službe upozorene su na incident u središtu Dublina malo prije 14 sati. Prema do sada poznatim informacijama, po dolasku na mjesto događaja počinitelj je prvo nožem napao ženu, a zatim ranio još troje djece, pri čemu su žena i djevojčica teško ozlijeđeni, dok su preostalo dvoje djece i napadač je zadobio lakše tjelesne ozljede, a počinitelj se trenutno nalazi na bolničkom liječenju, a potom će biti ispitan u policiji, javlja RTE. Irska policija je rekla da trenutno ne traga za drugim osobama. Motiv napada još nije poznat, no trenutno ne sumnjaju da je riječ o terorističkom napadu, već o izoliranom incidentu, a povodom napada već se oglasio irski premijer Leo Varadkar koji je zahvalio policiji i spasiocima na brzoj intervenciji . "Istraga još traje. Ministar pravosuđa me stalno obavještava što se događa", napisao je na društvenim mrežama. Ministrica pravosuđa Helen McEntee dodala je u izjavi za medije da je "duboko potresena užasnim napadom" i izrazila podršku žrtvama.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.