3 milijuna eura mjesečno je zarađivao Carlos Tavares, Portugalac koji je na čelu Peugeota i još 12 auto brendova

 
Direktor koji zarađuje mjesečno i 2 x više od maestra Luke Modrića ili točno 518 puta više od radnika - tolika je plaća jednog od najuspješnijih menadžera u auto branši.

Carlos Tavares je izvršni direktor Stellantis grupe, jedne od najvećih automobilskih grupacija na svijetu. A Portugalčeva plaća lani je bila - zadržite dah...

Carlos Tavares Stellantis
26. 2. 2024

Lani je Carlos Tavares u džep spremio nevjerojatnih 36,5 milijuna eura! U ovu gotovo nevjerojatnu godišnju plaću uključena je, naravno, naknada za rad i svi bonusi, uključujući i poseban dugogodišnji bonus za ostvarenje ciljeva,... Ukratko, sve što se skupilo uspješnom Portugalcu koji je uspio izgraditi ne samo jedan od najvećih, ali i najuspješnijih koncerna s čak 13 automobilskih marki. I to čak 56 posto više nego što je dobio lani!

Vrijednost dionice je također u porastu

Stellantisovi nadzornici su inače odobrili paket zbog uspješnosti i povoljnih ekonomskih pokazatelja. Tome je značajno pridonio rast vrijednosti dionica. Cijena je krajem tjedna dosegnula rekordnih 24,56 eura, što je 70-postotni rast vrijednosti dionice u devet mjeseci.

Manje radnika, ali su zaradili više

Pritom treba naglasiti da su radnici prošle godine također zaradili više (iako ih je 5,2 posto dobilo i otkaz) - Reuters navodi da je prosječna plaća u Stellantisu bila 70.404 eura, što je 9,4 posto više nego 2022. No, pritom je pomalo upadljiva činjenica da je Tavaresova zarada 518 puta veća (da, dobro ste pročitali) od zarade radnika!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.