Kralj mrtav nije, al' ima nasljednika. Novak poručio da je Dino princ tenisa, Dalmatinac slamao Novaka u Australiji i osvojio njegovo i srca zaljubljenika bijelog sporta

- Mogu li biti dio tvog tima, upitao je pred mnoštvom u Melbournu danas nakon strahovito iscrpljujućeg meča od 4 sata Novak Đoković tinejdžera iz Splita. Bila je to jubilarna 90. pobjeda Noleta na Australian Openu!

Najbolji ikada poslao je jasnu poruku što misli ne samo o nasljedniku Gorana Ivaniševića. S čime ga hrane u Hrvatskoj kad je Dino Prizmić tako moćan, upitali su sve vodeći svjestki komentartori.

Kralj mrtav nije, al' ima nasljednika. Novak poručio da je Dino princ tenisa, Dalmatinac slamao Novaka u Australiji i osvojio njegovo i srca zaljubljenika bijelog sporta Issei Kato / Reuters / Pixssel
14. 1. 2024

Jedva 18-godišnji Hrvat zadavao je probleme danas Novaku Đokoviću u prvom kolu Australian Opena. Nakon tešek i duge borbe svjetski broj jedan, uz velike je i nepredviđene muke, došao do pobjede nad kvalifikantom iz Splita, Dinom Prizmićem.

Mladi hrvatski tenisač najboljem je igraču svijeta izbliza prikazao cijeli arsenal oružja. Prvi nositelj Australian Opena Novak Đoković započeo je danas skok do jubilarne 25. pobjede na Grand Slam turnirima mečom protiv hrvatskog tinejdžera Dine Prižmića, koji je kroz kvalifikacije osigurao nastup u glavnom ždrijebu. Dosta muka Srbinu je zadavao mladi Splićanin koji je čak jedan set oduzeo prvom igraču svijeta.

Osamnaestogodišnjem Splićaninu bila je potrebna liječnička pomoć u prvom setu koji je Đoković dobio 6:2. Tada se predstavio u puno boljem svjetlu. Primžić je izložio cijeli arsenal oružja i srpsku zvijezdu stavio u obrambenu poziciju i pogreške, što mu je donijelo prvi set nakon produžene igre sa 7:6 (5).

Sljedeći set dobio je favorizirani suparnik sa 6:3, no u odlučujućem se Đoković opet morao dobro namučiti za prolaz, da bi nakon četiri sata borbe slavio sa 6:4. Tribine uz teren na kojem su igrali meč na Australian Openu bile su ispunjene do posljednjeg mjesta.



 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.