Charles III. napokon malo razveselio Britance

Tradicija je vrlo važna za kralja i njegovu obitelj.

Charles III. napokon malo razveselio Britance Royal family /Instagram
27. 3. 2024

Britanski kralj Charles III. prisustvovat će misi u crkvi na Uskrs, priopćila je Buckinghamska palača. Bit će to njegov prvi veliki javni događaj nakon što je kraljevska palača u veljači otkrila da boluje od raka, javljaju strane novinske agencije.

Britanski kralj će zajedno sa suprugom, kraljicom Camillom, prisustvovati uskrsnoj misi u kapelici svetog Jurja u dvorcu Windsor. Dugogodišnja je to tradicija britanske kraljevske obitelji, a kako prenosi njemačka novinska agencija dpa, očekuje se da će misi prisustvovati i ostali članovi kraljevske obitelji. Ipak, među njima se ne očekuje prijestolonasljednik William i njegova supruga princeza Kate te njihova djeca.

Princeza od Walesa objavila je prošli tjedan da je u ranoj fazi liječenja nakon što joj je dijagnosticiran rak. Buckinghamska palača objavila je u veljači da je kralju dijagnosticiran rak. Ne zna se o kojem je obliku bolesti riječ, samo su rekli da se ne radi o raku prostate. Karlo III. od tada je na liječenju te je do daljnjega otkazao sve javne nastupe. Iza kulisa, međutim, obavlja svoje dužnosti i također ima redovnu publiku.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.