Kanada možda ima muda, no Hrvatska ima mozak s jajima - potvrdio je to pristojni gospodin Dalić, ne nasjedajući provokatoru i primitivcu Herdmanu

Kanađani je prestaju s verbalnim gađenjem Vatrenih! "Toronto Sun" primitivno, poput njihova nogometna izbornika, "pali vatru" pred utakmicu s Hrvatskom: "Naša su muda veća".

Zlatko Dalić ispao je pravi gospodin, za razliku od Johna Herdmana, kanadskog trenera koji je uvredljivo govorio o Vatrenima. Mediji mu nisu ostali dužni, posebice 24 sata koji je postao planetarno poznat zahvaljujući karikaturi golog kanadskog izbornika čija su usta pokrivala dva javorova lista, a sve su to "začinili" naslovom: - "Jezičinu imaš, imaš li i m.da!"

A pazite sad, sin kanadskog trenera dvije je godine bio član Dinamova podmlatka pa je često putovao u Zagreb i očito ne samo turistički.

Kanada možda ima muda, no Hrvatska ima mozak s jajima - potvrdio je to pristojni gospodin Dalić, ne nasjedajući provokatoru i primitivcu Herdmanu Torotno Sun / Twitter
27. 11. 2022

Kanada je izgubila prvu utakmicu Svjetskog prvenstva od Belgije s 1-0,no nisu razočarali. Štoviše, bili su odlični, čak i bolji od pobjednika.

Njihov iznimno emotivni trener, John Herdman otkrio je u intervjuu na terenu što je upravo rekao svojim igračima tijekom objave - igra huddle. “Rekao sam im da su među najvećima. I idemo na Hrvatsku da ih raz...," rekao je izbornik sa smiješkom pokušavajući izbjeći direktnu televizijsku psovku. No to je naprosto prepoznato i na njegove prostačke riječi nasjeli su hrvatski tabloidi, no ne i naš izbornik Zlatko Dalić, koji je za razliku od Johna Herdmana bio i ostao pravi gospodin. Na press konferenciji koja je uslijedila i gdje su ga novinari pitali što misli o prostaku iz Kanade, čak 13 puta upotrijebio je izraz poštovanje za kanadsku reprezentaciju.

No riječi John Herdmana odjeknule su od Zagreba, preko Londona, Munchena, Berlina, pa sve do Toronta. Kako se bliži današnja utakmica Hrvatske i Kanade tako raste i medijski presing koji ne preza ni od najprimitivnijih strasti. Na grube riječi kanadskog izbornika uzvratio je hrvatski tabloid "24 sata" koji je preko cijele naslovne stranice objavio fotografiju golog kandaskog trenera sa zastavicama javorovog lista preko usta i intimnih dijelova tijela i naslovom: “Imaš usta, ali imaš li i muda? " Ova objava učinila je hrvatski dnevnik bar na jedan dan planetarno popularnim, jer mnogi su prenijeli iznimno "hrabru" objavu hrvatskog medija. Između ostalog i super ozbiljni britanski The Guardian, https://www.theguardian.com/football/2022/nov/26/canada-john-herdman-provokes-croatia-with-post-match-interview-world-cup-qatar.

Naravno ta sve to nije prošlo neopaženo ni u kanadskim medijima, a najžešći i najprimitivniji su bili oni iz "Toronto Suna" koji su još dodatno zapaprili istaknuvši kako se zapravo zna tko ima "veće jaja".
 

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u subotu je na press konferenciji upotrijebio riječ "poštovanje" 13 puta u razmaku od samo 90 sekundi. Ni jednom jedinom ružnom riječi nije komentirao kandaskog izbornika za kojeg je kazao da je to njegova stvar i da se ne želi spuštati na tu razinu. Dodao je.

Govoreći prije Dalić, Herdman je humorom pokušavao smiriti tenzije. "Kad dobiješ poruku od svoje žene u kojoj mi kaže da moraš početi vježbati prije nego što dođeš kući, da, misliš da znaš da se nešto događa", rekao je Herdman, ističući da je slika u novinama bila manje podrezana nego njegova. “Moja žena dolazi po vas”, rekao je smijući se novinaru hrvatskog lista. “Voljela bi da ima tog tipa. Imam malo veći trbuh od toga. Previše sam jeo.

Kanadski izbornik želi se dokazati preko leđa Hrvatske: Otkrio je i zašto je tri godine dolazio u Zagreb. Kanadski izbornik John Herdman (47) svjestan je da će danas protiv Hrvatske njegova momčad imati jako težak zadatak.

– Hrvatska je top momčad, bit će to veliki test za nas, no spremni smo. Ovo je trenutak koji će nas definirati – rekao je. Još jednom osvrnuo se na izjavu nakon utakmice protiv Belgije, kada je rekao da će “sje… Hrvatsku”.

Zanimljivo, njegov sin dvije je godine bio član Dinamova podmlatka pa je Herdman znao često putovati u Zagreb i dobro je upoznao snagu hrvatskog nogometa. – Tri godine putovao sam u Zagreb. U Hrvatskoj se igra odličan nogomet. Jedna viša razina, taktički ste sjajni – zaključio je Herdman.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.