Izraelci u raketnom napadu na Gazu oštetili pravoslavnu crkvu: “Ovo je ratni zločin koji se ne može ignorirati”

Patrijaršija Grčke pravoslavne crkve u Jeruzalemu oštro je osudila napad te kažu da je ovo najgore moguće nedjelo! Izraelci tvrde da su napali zapovjedni i kontrolni centar odakle militanti ispaljuju rakete.

Izraelci u raketnom napadu na Gazu oštetili pravoslavnu crkvu: “Ovo je ratni zločin koji se ne može ignorirati” hosny salah / Pixabay
20. 10. 2023

Sinoć su izraelske snage oštetile grčku pravoslavnu crkvu u Gazi u raketnom napadu, ubivši i ranivši nekoliko ljudi, prema lokalnim vlastima. Tijekom noći izraelska vojska granatirala je i mete šijitske oružane skupine Hezbollah u Libanonu.Prema podacima palestinskog ministarstva unutarnjih poslova u Gazi je nekoliko prognanika koji su tamo našli utočište ubijeno i ranjeno u napadu na kompleks grčkog Pravoslavna crkva Svetog Porfirija. Očevici su rekli da je u napadu oštećeno pročelje crkve, a susjedna zgrada se srušila.Izraelska vojska je objasnila da su njihovi vojni zrakoplovi napali zapovjedno-kontrolni centar odakle su ekstremisti raketirali Izrael, dok je zid obližnje crkve bio uništen. je također bio oštećen. Također su rekli da su upoznati s dojavama o žrtvama i da je u tijeku istraga o incidentu.

Patrijaršija Grčke pravoslavne crkve u Jeruzalemu oštro je osudila napad. Napad na crkve i njihove institucije te skloništa koja pružaju za zaštitu nevinih građana, posebice djece i žena koje su izgubile svoje domove zbog izraelskih zračnih napada na stambena područja u posljednjih 13 dana, ratni je zločin koji se ne može ignorirati, napisali su. Izraelska vojska sinoć je također nastavila s topničkim i raketnim napadima na položaje proiranskog Hezbollaha i osumnjičenih terorista u Libanonu. Kako su objavili, bio je to odgovor na pucnjavu u sredini šijitske organizacije. Prema podacima UN-ove misije u Libanonu, jedna je osoba prethodno poginula u granatiranju libanonsko-izraelske granice u Libanonu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.