HDZ nikad neće pasti dok je Nina Raspudića i njemu sličnih! Napao na pasja kola kolegu iz opozicije koji je očito opasna prijetnja ne samo vladajućima, već i Mostu

Saborski zastupnik žestoko napao jednog od većih kandidata za budućeg premijera:

- Pa čekaj, Vanđeliću, pa nisi ti od jučer. Što si tolike godine radio u Nadzornom odboru Ine?

HDZ nikad neće pasti dok je Nina Raspudića i njemu sličnih! Napao na pasja kola kolegu iz opozicije koji je očito opasna prijetnja ne samo vladajućima, već i Mostu Romeo Ibrišević
19. 1. 2023

Saborski zastupnik Mosta, Nino Raspudić, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao burni jučerašnji dan u Saboru, gdje se, među ostalim, izglasavalo povjerenje dvojici ministara, a nije odolio ne spomenuti i Damira Vanđelića.

S obzirom na to da se iduće godine održavaju parlamentarni izbori, ova će godina biti burna jer se hvataju pozicije za izbore, smatra "Mostovac", poručivši da oni na priče o tome da oporba ne postoji neće pristajati.

Spomenuo je i Damira Vanđelića, koji se također planira politički angažirati. “Pa čekaj, Vanđeliću, pa nisi ti od jučer, od nekud si mi poznat. Jesam li ja sjedio u Nadzornom odboru ine i gledao što se događa? Jesam li ja bio na čelu Fonda za obnovu koji nije napravio ništa?”, upitao je Raspudić.

Upitan postoji li alternativa aktualnom premijeru, Raspudić je rekao: “Tko bi od nas imao takav manjak morala i želudac da ovako postupa kako on postupa?”

U jednom je trenutku zaiskrilo i između premijera Andreja Plenkovića i Mostovog zastupnika, pa ga je Plenković nazvao polumostovcem, a ni zastupnik mu nije ostao dužan.

 
 
“Za razliku od njih, mi smo složni. Nas osam kako smo ušli, i dalje smo složni, a on je primio neke žetončiće. Dva zastupnika s oporbenih lista mu održavaju većinu uz dva USKOK-ova optuženika”, rekao je Nino Raspudić.

Objasnio je i što misli o tome kad ga HDZ-ovci prozivaju da je proruski igrač.

“Ja sam rekao da kad vam to govori netko tko je prije godinu dana zvao Vladimira Putina u posjet, a to je bilo 7 godina  nakon aneksije Krima, netko čiji je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman govorio o Lavrovljevoj toploj pjesničkoj duši, tko 4 mjeseca nakon ruske invazije na Ukrajinu u tajnosti prima ruske trgovce nožem, rekao sam, makar nosio lijepo rusko ime Andrej – previše je”, rekao je Raspudić.

Govoreći o rekonstrukciji Vlade, u sklopu koje je ministarsku poziciju napustila Nataša Tramišak, Raspudić je rekao da je ona prilikom svoga odlaska rekla neke teške stvari. Osim toga, premijer Plenković trebao se ispričati javnosti što se 10 mjeseci, koliko je Ivan Paladina bio na čelu Ministarstva graditeljstva, nije napravilo ništa po pitanju obnove.

“Mi u javnosti slušamo jedan HDZ-ov PR. To je vrlo jasno programirana PR priča, a to je da nema oporbe, da oporba ništa ne radi. Mi smo 20 dana nakon potresa na Banovini i nakon konzultacije sa stručnjacima, Saboru predstavili plan obnove”, rekao je Raspudić.

Kritizirao je i uvođenje eura.

 
“Poslali smo dva zakonska prijedloga o odgodi uvođenja eura, koja su oni ignorirali, a uvođenje eura može biti kad je zemlja među tri s najnižom stopom inflacije. On maše tim svojim kolosalnim najvećim uspjehom, a danas tim njegovim najvećim uspjehom straše građane Poljske”, rekao je Raspudić.

Za uvođenje eura sporan je trenutak, a i o ideji bi se moglo razgovarati, smatra mostovac. “Svi snosimo posljedice ove eurofanatične situacije da se uvodi euro u trenutku najveće inflacije”, rekao je Raspudić.

Spomeno je i sramotni ispad HDZ-ove Majde Burić u Saboru, koja je Katarini Peović poručila da joj je srce rusoljubno, a vrlo vjerojatno i srboljubno. Kaže da je poručiti nekome da je srboljub u tom kontekstu uvreda.

“Dok se ne dokaže suprotno, svaki narod svakog čovjeka bi trebao smatrati prijateljem. Neprimjereno je nekoga nazivati rusoljubom i srboljubom i pozivati se na neke poluinformacije iz privatnog života”, rekao je Raspudić.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.