Gasi se i električni Fiat 500!!! Nakon VW i Fiat gasi dvije proizvodne linije i otpušta 2400 radnika

Kineski prodor na Zapad uzima danak. Nakon VW-a, još dvije talijanske marke obustavljaju proizvodnju. Analitičari predviđaju da će se trend okrenuti na bolje 2025. godine, ali do tada...

Gasi se i električni Fiat 500!!! Nakon VW i Fiat gasi dvije proizvodne linije i otpušta 2400 radnika Maserati
29. 9. 2023

Volkswagen, za koji smo nedavno izvijestili da zaustavlja proizvodnju modela VW ID.3 i Cupra Born, očito nije jedini s problemima. Stellantis, koji pod svojim okriljem ima i brendove Fiat i Maserati, odlučio je napraviti pauzu.

Tvornica Mirafiori u Torinu ima dvije proizvodne linije, od kojih prva proizvodi električni Fiat 500, a druga četiri različita Maseratijeva modela. Problem za Stellantis je pad potražnje za svim tim modelima. Problem s električnim Fiatom 500 navodno je žestoka konkurencija, dok Maseratijeva ponuda počinje stariti - Ghibli i Quattroporto trebali bi prestati proizvoditi u prosincu, a očekuje se da će i ovaj drugi dobiti "električnu" zamjenu.
 

Obje linije u tvornici u Torinu već su zaustavljene ovaj tjedan, a još jedan zastoj čeka 2400 radnika koji će biti privremeno otpušteni između 19. listopada i 3. studenog.

Električni Fiat 500 je prošle godine bio treći najprodavaniji električni automobil u Europi, ali je u 8 mjeseci ove godine pao na šesto mjesto – iza Tesle Model Y, VW ID4, Tesle Model 3, VW ID3 i MG4. Maserati je u prvom ljetu 2023. zabilježio rast prodaje od 41 posto, no za to je zaslužan Grecale, dok se ostali modeli, koji nisu toliko popularni, proizvode u Torinu.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.