Ferdinand Piech, legendarni čelnik VW i unuk Ferdinanda Porschea zauvijek nas napustio. Vratio je dedinu legendarnu Bubu u život, kupio Lamborghini, Bugatti i Bentley, nasljednicima ostavio milijarde

Ferdinand Piëch automobilsko je plemstvo. Austrijanac rođen u jednoj od najslavnijih obitelji autoindustrije. Unuk je Ferdinanda Porschea, jednog od najvećih inženjera svih vremena. Zaposlenici su ga sa strahopoštovanjem zvali „patrijarh“. Rastao je gledajući djeda, strica i bratića kako nakon poraza u drugom svjetskom ratu, uzdižu tvrtku Porsche iz pepela. Konstruirao je Porsche 917 s kojim je uzdigao tvrtku u prvu ligu proizvođača sportskih automobila, uzdigao je Audi na nivo vrhunske premium marke, a 90-ih je sjeo na čelo Volkswagena koji je bio pred propašću, pretvorio ga u grupaciju kupujući Škodu, Lamborghini, Bugatti i Bentley i najvećeg proizvođača automobila na svijetu. Obitelj Porsche-Piëch najbogatija je u Austriji, a stotinjak članova posjeduje više od 342 milijarde kuna.

Ferdinand Piech, legendarni čelnik VW i unuk Ferdinanda Porschea zauvijek nas napustio. Vratio je dedinu legendarnu Bubu u život, kupio Lamborghini, Bugatti i Bentley, nasljednicima ostavio milijarde VW
27. 8. 2019

Ferdinand Piëch automobilsko je plemstvo. Austrijanac rođen u jednoj od najslavnijih obitelji autoindustrije, unuk je Ferdinanda Porschea, jednog od najvećih inženjera svih vremena. Zaposlenici su ga sa strahopoštovanjem zvali „patrijarh“. Rastao je gledajući djeda, strica i bratića kako nakon poraza u drugom svjetskom ratu, uzdižu tvrtku Porsche iz pepela. Konstruirao je Porsche 917 s kojim je uzdigao tvrtku u prvu ligu proizvođača sportskih automobila, uzdigao je Audi na nivo vrhunske premium marke, a 90-ih je sjeo na čelo Volkswagena koji je bio pred propašću, pretvorio ga u grupaciju kupujući Škodu, Lamborghini, Bugatti i Bentley i najvećeg proizvođača automobila na svijetu. Obitelj Porsche-Piëch najbogatija je u Austriji, a stotinjak članova posjeduje više od 342 milijarde kuna.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.