Faktograf.hr poput saudijske vjerske policije, iznosi teške neistine, kažnjava, onemogućava rad, a pravila koja vrijede za druge ne primjenjuju na sebi

"Uklanjaju" s Facebooka samo nepodobne. Ograničavaju im doseg, lijepe im žute i crvene kartone. Nova žrtva ovovremene MORALNE POLICIJE je poduzetnik i matematičar Nenad Bakić! Oni su poput saudijske vjerske policije "Mutave" čiji je cilj kontrola nepododnih te njihovo uklanjanje s javne scene.

Pozivati se na istinu, a pisati neistine, prozivati i kažnjavati oni koji učine i bitno manje greške od njih samih, nije ništa drugo nego teška hipokrizija. Dežurni korektor, statističar, manijakalno predani brojkama poduzetnik koji uporno dokazuje suprotno nije im ostao dužan. Najavio je pokretanje svih mogućih postupaka, pa i onih sudskih protiv COVID AGITPROPA. Izjavio je:

” Koliko prljavo igra Faktograf, možete vidjeti po tome što NIKAD nije ispravio ni jednog od ovih znastvenika širitelja prave Infodemije, iako su većina njih sudjelovali u de facto puču protiv RH Apelom od 6.12.2020.

Nenad Bakić pozvao je svoje brojne fanove da se suprotstave Faktografu.hr, jer je to "sumrak demokracije, jer su mediji jedan od tri njena najvažnija stupa". Nije trebalo dugo čekati i javio se Faktograf,hr s teškim optužbama da ih Bakićeva" sljedba proganja, da im prijeti, čak i smrću!

Faktograf.hr poput saudijske vjerske policije, iznosi teške neistine, kažnjava, onemogućava rad, a pravila koja vrijede za druge ne primjenjuju na sebi Sandra Simunovic/PIXSELL
14. 12. 2021

Napisao: Borut Černelić

Foto: Sandra Šimunović/Pixell

 

FB stranica od povjerenja, Faktograf.hr, smanjuje doseg na najpopularnijoj društvenoj mreži u najvećoj mjeri onima koji nisu sistemski igrači i što je najgore, direktno ih onemogućavaju na tržištu rada da pošetno, svojim radom i čitanošću žive. Usprkos tome, Faktograf.hr iznosi opetovano grube neistine. Naravno da sebe ne kažnjavaju, ne kažnjava ih ni Facebook koji ih je angažirao da slijepo štite dominantnu agendu i da ne dopuste ono najbitnije u demokraciji, pluralirazam. Odavno poznato, od spaljivanja vještica, preko Berije do Udbe.

U dezinformacijama je moć! Kako su društvene mreže postale leglo lažnih vijesti, dezinformacija i netočnih informacija, od kojih nije imun ni Faktograf.hr, dežurni internet cenzor u HR.

To što je i Faktograf.hr iznosi grubu neistinu za njih ne predstavalja ništa. Bez obzira što grubo izvrću istinu, sebe nisu kaznili žutim kartonom. Faktograf.hr, iako je iznosio teške neistine i dalje slobodno i bez ograničenja djeluje. Dogodi se da se Faktograf.hr javno pospe pepelom te prizna da su objavili netočne informacije, no sebe kaznili nisu. Dakako, na drugima primjenjuju teške kazne i direktno ih uklanjaju s tržišta. Čine to tako da ubijaju konkurenciju i onemogućavaju pravo na informaciju. No za njih očito vrijedi pravilo da ono što vrijedi za Jupitera na vrijedi za vola.Riječ je o teškim oblicima najgore moguće. I to od onih koji se pozivaju na istinu, a donose laži.

Sve napisano na društvenim mrežama, koliko god apsurdno zvučalo, može se proširiti poput požara kroz dijeljenje, lajkanje i globalnu digitalizaciju. Dio razloga zašto je razvoj pandemije nepovoljan od samog početka nalazi se u društvenim mrežama. Ovo je jedino mjesto gdje kao pojedinac možemo aktivno, kroz dvosmjernu komunikaciju, surađivati ​​sa svim ljudima ove planete.
 

S Faktografom bi se trebalo pozabaviti i Hrvatsko novinarsko društvo. Ono to do sada nije činilo kad je ovaj poratl iznosio neistine, no sad su stali u zaštitu upravo njih. Naravno da su prijetnje i to smrću nešto strašno, no svrstavati se na jednu stranu nije im posao. Ima tu posla i Agenciju nadležna za uređivanje prava, obveza i odgovornosti fizičkih i pravnih osoba koje obavljaju djelatnost pružanja usluga elektroničkih publikacija putem elektroničkih komunikacijskih mreža. I oni su upoznati s nezakonitim postupanjem pružatelja elektroničke publikacije Faktograf.hr, izdavača GONG koji je upisan u Knjigu pružatelja elektroničkih publikacija pod brojem 42/18. Navedeni pružatelj elektroničke publikacije krše pozitivne zakonske propise o zabrani cenzure te zajedno sa pravnom osobom Facebook provodi ograničenje dosega objava medija. Takvim postupanjem, navedeni pružatelj usluge krši ne samo odredbe Kaznenog zakona već i članak 4. zakona o elektroničkim medijima koji propisuje da se u Republici Hrvatskoj jamči sloboda izražavanja i puna programska sloboda elektroničkih medija. HND i Agencija za elektroničke medije trebali bi voditi računa o zaštiti slobode izražavanja sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.