Dokumentarni film o Stevu McQueenu i filmu Le Mans je ovisnička priča koja se pretvara u lov na snove

Steve McQueen bio je jedan od najvećih frajera svih vremena, a brzi auti bili su njegova velika strast. Dokumentarni film The Man & Le Mans priča je o oktanskom zaljubljeniku, a možete ju gledati dok istovremeno na Eurosportu traje izravni prijenos ovogodišnje utrke 24 sata Le Mansa. I to od starta u subotu 17. lipnja u 15 sati do cilja

Dokumentarni film o Stevu McQueenu i filmu Le Mans je ovisnička priča koja se pretvara u lov na snove The Man Le Mans @ YouTube
29. 4. 2020

Automobili i motori su bili veliki dio života Steva McQueena. Bio je ljubitelj brzina i prestiža. U njegovoj garaži su se tako kočoperili Porsche 917, Porsche 908, Ferrari 512, 1962 Cobra, Ford GT40, Jaguard D XKSS... Njegova je želja bila i postati vlasnikom Forda Mustanga GT 390, kojeg je vozio u filmu Bullit -  automobil su prilagodili njegovemu stilu vožnje, a na kraju snimanja usprkos njegovom trudu i neizmjernoj želji nije ga se uspio domoći. 

Upravo zato je film Le Mans njegova najveća majstorija, njegov najveći projekt iz čiste strasti, njegov najznačaniji filmski trenutak. Dokumentarni film Steve McQueen: The Man & Le Mans vodi nas u vrijeme u kojem je filmska produkcija davala izniman značaj jednoj od najvećih muških strasti. Steve je na svoj način pokazao zašto mu je taj film značio tako puno. 

"To je priča o strasti, prevari i ultimativnim obračunima," razotkrivaju riječi iz prvih scena dokumentarca. Saga je to o vatrenom, karizmatičnom hollywoodskom junaku, koji je u lovu na svoje snove izgubio ono što mu je najviše značilo.  Usprkos svemu priču je doveo do kraja.

Film uključuje razgovore s njegovim sinom Chadom, bivšom ženom Neile Adams i drugim osebama iz života Steva McQueena, obogaćen je također s dosta originalnih snimaka Steva McQueena za upravljačem jurilica.

Dokumentarac je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Cannesu. Spreman je već i na DVD-u i BluRay platformi te na  iTunesu, Google Playu i Amazonu. Ako želite, možete ga već danas pogledati! 

A možete tijekom vikenda na Eurosportu uživo gledati kako to izgleda na ovogodišnjoj, 85. utrci u Le Mansu. Eurosport izravno prenosi kultnu utrku 24 sata Le Mansa. I to od starta u subotu 17. lipnja u 15 sati do cilja, u nedjelju u 15 sati. S posebnim emisijama i prijenosima treninga, Le Mansa će sveukupno na programu Eurosporta biti čak 38 sati.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.