Carinici su u vozilu u Dalmaciji pronašli ustrijeljenog medvjeda, krivolovci pokušali prikriti ubijenu životinju s crvene liste ugroženih

Putnici u vozilu rekli su im da se vraćaju iz lova u Lici i da u vozilu imaju odstrijeljenog jelena.

Carinici su u vozilu u Dalmaciji pronašli ustrijeljenog medvjeda, krivolovci pokušali prikriti ubijenu životinju s crvene liste ugroženih Carina.gov.hr
31. 5. 2023

Carinici su u Ružiću u južnoj Dalmaciji u vozilu hrvatskog državljanina pronašli odstrijeljenog smeđeg medvjeda. Putnici su se vraćali iz lova u Lici, a prije pregleda vozila carinicima su rekli da su ustrijelili samo jelena. Smeđi medvjed u Hrvatskoj je zaštićen i smatra se ugroženom životinjom.Carinski djelatnici Sektora za mobilne jedinice prilikom pregleda vozila pronašli su neobičan ulov - smeđeg medvjeda, priopćila je hrvatska Carinska uprava. Carinici su vozilo zaustavili u nedjelju tijekom pojačanih redovnih kontrola. Putnici u vozilu rekli su im da se vraćaju iz lova u Lici i da u vozilu imaju odstrijeljenog jelena.
 

Zbog sumnje da se u vozilu krijumčari i druga, neprijavljena roba, carinici su pregledali vozilo i pored jelena pronašli odstrijeljenog smeđeg medvjeda. Smeđi medvjed nalazi se na crvenom popisu ugroženih životinja u Hrvatskoj i strogo je zaštićena životinja prema Zakonu o zaštiti prirode.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.