Bez milosti: kod susjeda od 1. ožujka znatno strože i to drakonske kazne za prebrze vozače (auto vam mogu oduzeti!)

Auto vam mogu oduzeti na licu mjesta!!!  Nisu svi uvjereni da su to ispravne mjere.

Onima koji prekorače brzinu za najmanje 80 kilometara na sat u naselju ili najmanje 90 kilometara na sat izvan naselja vozilo će biti oduzeto i prodano na dražbi, prenosi austrijska novinska agencija APA. Ovom mjerom Austrija slijedi susjedne Italiju i Švicarsku.

Bez milosti: kod susjeda od 1. ožujka znatno strože i to drakonske kazne za prebrze vozače (auto vam mogu oduzeti!) Maxpinsoo / Pixabay
29. 2. 2024

U Austriji od 1. ožujka stupaju na snagu stroža pravila za prebrze vozače. Onima koji prekorače brzinu za najmanje 80 kilometara na sat u naselju ili najmanje 90 kilometara na sat izvan naselja vozilo će biti oduzeto i prodano na dražbi, prenosi austrijska novinska agencija APA.

Ako je vozač već kažnjen za prebrzu vožnju u prošlosti, primjerice zbog sudjelovanja u ilegalnim auto utrkama, oduzet će mu se automobil ako prekorači brzinu za više od 60 kilometara na sat u naseljima i 70 kilometara na sat izvan naselja.

"Postoji brzina kojom automobil postaje oružje. Sada ćemo tome stati na kraj i osigurati da se prekršiteljima odmah i trajno oduzme njihovo kriminalno oružje u budućnosti", rekla je ministrica prometa Leonore Gewessler. sumnjaju u učinkovitost mjeru i imate pravne nedoumice.

"S jedne strane, ne postoje studije koje dokazuju da strože kazne više odvraćaju ljude od činjenja prekršaja od nižih. Osim toga, o tako drastičnim zahvatima u vlasništvo trebali bi odlučivati ​​kazneni sudovi, a ne upravna tijela", objasnio je za Matthias Wolf, odvjetnik ÖAMTC-a. Agencija APA.. Ovom mjerom Austrija slijedi susjedne Italiju i Švicarsku. Posljednji put postrožila je kazne za prebrze vozače 2021. godine, kada je drastično povećala kazne i produljila trajanje oduzimanja vozačke dozvole.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.