- Samo 8 faulova! Od toga samo dva na "Izvanzemaljacu zvanom Messi"! Pa ne možeš tako pobijediti sjajnu Argentinu, objašnjava razloge poraza Tomaž Kek

Dok u Hrvatskoj za poraz svoje reprezentacije uglavnom krive suce, na drugom kraju svijeta uvjereni su da ih Lionel Messi konačno može odvesti do titule najboljih na planetu Zemlji, a zanimljivo je zapažanje i Tomaž Keka, bivšeg trenera Rijeke.

Argentina je na nogama! Pogledajte što se događa (i zašto svi govore o vrlo posebnom izvanzemaljcu)
 

- Samo 8 faulova! Od toga samo dva na "Izvanzemaljacu zvanom Messi"! Pa ne možeš tako pobijediti sjajnu Argentinu, objašnjava razloge poraza Tomaž Kek fifaworldcup / instagram
14. 12. 2022

Lionel Messi pogotkom i asistencijom odveo je Argentinu u finale Svjetskog prvenstva u Kataru. Svjetski mediji klanjaju se igri 35-godišnje zvijezde iz Rosarija. "Messijev genij doveo je Argentinu do finala Svjetskog prvenstva", napisao je britanski The Guardian.

Nogometna groznica u Argentini se zaoštrava uoči finala

Čak i argentinski mediji stavljaju Messija u prvi plan i izvještavaju o nogometnoj groznici uoči finala. Središnje argentinske novine La Nacion pišu "da je Messi podigao glavu, pogledao na sat i zaustavio vrijeme. Strpljenjem, požrtvovnošću i koncentracijom reprezentacija je svladala Hrvatsku s 3:0. Kapetan se podredio momčadi i postigao prekrasan gol. "

 
Prvi charter let rasprodan je za manje od pola sata

List Clarin iz Buenos Airesa navodi da je Argentina sada na korak od vječnosti. Hvali Messija i ostale argentinske igrače te dodaje da je nacionalni zračni prijevoznik Aerolineas Argentinas rasprodao prvi charter let za Katar u manje od pola sata nakon završetka polufinala.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIFA World Cup (@fifaworldcup)

"Nogometna euforija konačno je zahvatila Argentinu. Zemlja je na nogama. Ulice Buenos Airesa i drugih gradova preplavili su milijuni ljudi u dresovima nogometne reprezentacije", javlja argentinska državna televizija. Lionel Messi postao je najbolji strijelac argentinske reprezentacije na svjetskim prvenstvima. Iako je i sam nakon utakmice rekao novinarima da mu to nije bila najbolja igra, svjetski su mediji bili impresionirani potezima koje je pokazao u prvom polufinalu, a pohvalili su ga čak i mediji iz glavnog grada Španjolske, zemlje u kojoj živi Messi proveo veći dio svoje nogometne karijere. "Izvanzemaljac zvani Messi", piše madridski As, koji dalje navodi da je argentinska superzvijezda prikazala igru ​​dostojnu legendi.

Kako je mogoće, da je bolji nego pred 10 godina

Slično izvještavaju i sportske novine Marca, koje tradicionalno favoriziraju Real Madrid. "Messi je bez sumnje broj 1 na svijetu. Zagonetka je kako je moguće da je sa 35 godina bolji nego što je bio prije deset godina kada je u dresu Barcelone tjerao nogometni svijet u očaj", napisao je reporter iz Katara Ruben Jimenez .

Brazilski mediji o proboju vječnog rivala u finale, nakon što je njihova reprezentacija ispala u četvrtfinalu od Hrvatske, izvještavaju na drugačiji način.

O Globo se pita što je argentinski izbornik Lionel Scaloni napravio bolje od bivšeg brazilskog izbornika Titea, te dodaje da je Messi ponovno pružio magiju. "Argentinskih 10 potvrdio je da je ovo njegovo posljednje Svjetsko prvenstvo", napisala je redakcija lista u Rio de Janeiru. "Momčad ga voli, on im vraća potezima koji stvaraju povijest. Argentina je zaslužila biti u finalu Svjetskog prvenstva", piše Folha iz Sao Paula.

Još nikada tako 'maradonski'

"Njegov san poprima oblik", napisao je francuski L'Équipe, dok je Le Parisien dodao "S izvanrednim Messijem, Argentinci su stigli do još jednog finala Svjetskog prvenstva." Talijanska La Gazzetta dello Sport dala je Messiju ocjenu 9 od deset i napisala: "Messi nikada nije bio tako dobar kao 'Maradona'. Messi je spektakl. Još jedna njegova bajka."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIFA World Cup (@fifaworldcup)

I dok svjetski mediji u današnjim izdanjima slave pobjedu Argentine, hrvatski imaju sasvim drugačije stavove. Mnogi od njih sumnjaju u legitimnost najstrože kazne, nakon koje je Argentina zabila prvi gol. Uništena. Sudac je katastrofa, jedan od najgorih."

Kek upozoraba na mali broj prekršaja

"Najstroža kazna za Argentinu? Jesu li to neka nova pravila?", upitao je nakon utakmice hrvatski izbornik Zlatko Dalić. 

 "Ključ poraza je jasan. Ovako protiv Argentine ne možete napraviti samo osam faulova", napisao je slovenski izbornik Tomaž Kek.

Mateo Beusan za mišljenje o penalu: "Penal je kao kuća. Dobro je da Livaković nije dobio crveni karton", rekao je Beusan.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.