Zvone Boban krivo je procijenio Slovenca! Aleksander Čeferin donio konačnu odluku: više se neće kandidirati za predsjednika UEFA-e 2027.

Teške je optužbe naš proslavljeni nogometaš uputio na račun Čeferina koji mu je pristojno odgovorio kako je je još pred 6 mjeseci odlučio da će mu mandat 2023.-2027. biti i posljednji.

I ne bi trebalo biti da je lakše umrit', nek' Čeferinu reć' oprosti, je li tako Zvone ili nije ili što je tu sve bilo?

Zvone Boban krivo je procijenio Slovenca! Aleksander Čeferin donio konačnu odluku: više se neće kandidirati za predsjednika UEFA-e 2027. DENIS BALIBOUSE / Reuters / Pixsell
8. 2. 2024

Predsjednik Europske nogometne federacije UEFA-e Aleksander Čeferin otkrio je nakon kongresa u Parizu, na kojem su odobrili promjenu statuta oko produljenja predsjedničkog mandata, što bi mu potencijalno omogućilo ponovno kandidiranje na kongresu 2027. godine, da je u tri godine više neće biti kandidat za prvog čovjeka Europske unije. Kako je Čeferin objasnio na konferenciji za novinare nakon kongresa, odlučio je da se više neće kandidirati prije otprilike šest mjeseci. Čeferin je na čelo UEFA-e došao 2016. godine, kada je honorarno zamijenio Michela Platinija, za prvi puni mandat izabran je 2019., a za drugi 2023. godine.

U aktualnom mandatu 56-godišnji slovenski pravnik dobio je nekoliko kritika, najžešću od našeg Zvone Bobana, rekavši da promjenom statuta gazi vlastitu reformu ograničavanja predsjedničke dužnosti na 12 godina ili tri mandata, jer postojeći propisi dopuštaju Čeferinu ponovno se natjecati za predsjednika 2027. No, Slovenac je odlučio da će mu mandat 2023.-2027. biti posljednji.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.