Daj mu volan i vidjet ćeš kakav je! Koju marku voze najagresivniji vozači?

U bijesnim pilama, bijesni šoferi! Najagresiviji vozači, a i vozičice oni su koji upravljaju BMW-ima. Na uzorku od više od 1000 ispitanika dokazano tko je tko kad sjedne u auto.

Puno su mirniji Opel fareri, Volkswagenovci, Fordovci, a najneviniji su oni koji voze SEAT!

Daj mu volan i vidjet ćeš kakav je! Koju marku voze najagresivniji vozači? Anja from Pixabay
14. 1. 2024

 
Njemačka ima prilično visoku kulturu vožnje i odličnu cestovnu infrastrukturu, tako da je istraživanje provedeno tamo gotovo sigurno mjerodavno. To je istina?

Mislite li da postoji veza između marke automobila i agresivnosti vozača? Čak 90 posto ispitanih Nijemaca uvjereno je da postoji. Istraživanje instituta Innofact i automobilskog portala Leasingmarkt također je točno utvrdilo koliki je postotak agresivnih vozača svake marke.


Potonje uključuje vožnju bez sigurnosnog razmaka, trubljenje, bljeskanje svjetlima, vožnju tijekom vožnje, nekorištenje žmigavaca i slično. Rezultati, barem u vrhu, za mnoge neće biti iznenađenje, jer na neki način potvrđuju mit koji o ovoj marki kruži od pamtivijeka, dakle spadaju u najagresivnije vlasnike BMW automobila. Čak 62 posto takvih trebalo bi zadovoljiti kriterije agresivnih vozača. Slijede još četiri njemačka brenda, Mercedes-Benz, Porsche, Audi i Volkswagen, a na šestom mjestu je, možda pomalo iznenađujuće, Tesla i vlasnici modela S, 3, X i Y. U tablici ispod možete pronaći preciznije podataka, čak i uz podjelu po spolu.
 

Prilikom provođenja ankete uzet je uzorak od 1000 vozača, pa su rezultati svakako donekle reprezentativni. I ne, nije auto kriv. U svakom slučaju, iznimke potvrđuju pravilo, i to s pravom. I da, znamo da vi, koji upravo čitate ovaj članak, ne spadate u tu kategoriju. Čak i ako vas na parkingu čeka BMW.

Preberite še: Sa Škodo Fabijom u bazen (VIDEO)

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.