Al Attiyah uletio u cilj bez zadnje lijeve gume izgubivši ogromnu prednost, no ipak se dokopao 4. mjesta

Al Rajhi u Toyoti novi lider je lider Dakara 2024. iako je danas bio tek 3. Trenutno bježi drugoplasiranom Sainzu u Audiju svega 9 sekundi. Španjolac je danas dosta vremena izgubio, završivši na 6. mjestu. Etapno drugi bio je njegov kolega MATTIAS EKSTRÖM sa zaostatkom od samo 9 sekundi za prvoplasiranim Moraesom u Toyoti Gazzoo. Saudijac je kasnio minutu i 9 sekundi. Peterhansel 8. ukupno 6.


 

Al Attiyah uletio u cilj bez zadnje lijeve gume izgubivši ogromnu prednost, no ipak se dokopao 4. mjesta aso le fosh dppi
8. 1. 2024

Izdanje Dakar 2024. trenutno se održava u Saudijskoj Arabiji od 5. do 19. siječnja. Počevši od Al-Ule, utrka uključuje prolog i dvanaest etapa za petlju od 5000 km od istoka prema zapadu do Yanbua, na obali Crvenog mora u Saudijskoj Arabiji. Danas se vozila 3. etapa.

Težak dan bio je to za Carlosa Sainza u pustinji. Madriđanin, šesti u etapi koju je dobio Moraes, izgudio je ukupno vodstvo u korist Al Rajhija. Al Attiyah je dominirao do posljednje faze, ali je, stvar neuspjeha ili strategije, završio sa 1:33 iza prvoplasiranoga Saudijca u Toyoti. Vozio je nevjerojatnu završnicu bez zadnje lijeve gume. Time je njegov uspjeh još veći.

Madriđanin ostaje drugi u ukupnom poretku, iako samo 0:29 iza Saudijca.

Na motociklima, sjajan dan za Joana Barredu, drugog u etapi iza Pabla Quintanille. Španjolac je odolijevao u teškoj fazi u kojoj je jedan od favorita Sam Sunderland podlegao mehaničkim problemima, kao i suigrač iz Torreblance u strukturi Hero Sebastian Bühler koji je pao. 'Bang Bang' je ukupno 26:30.
 

Generalni plasman nakon 3. etape

1- Yazeed Al-Rajhi (SAU) i Timo Gottschalk (SVI)  Overdrive Racing  13:07:29.

2- Carlos Sainz (ESP) i Lucas Cruz (ESP) Audi,                                          + 29 sekundi

3- Mattias Ekstrom (SUE) i Emil Bergkvist (SUE) Audi                             +8’26”

4- Lucas Moraes (BRE) i Armand Monleon (ESP) Toyota                        +9’17”

5- Nasser Al Attiyah i Mathieu Baumel (FRA) Nasserom                        +10’49’’

6- Stéphane Peterhansel (FRA) i Édouard Boulanger (FRA) Audi.         +18'05”

7- Mathieu Serradori (FRA) i Loic Minaudier (FRA), Overdrieve             +18’32’’

8- Romain Dumas (FRA) i Max Delfino (FRA),  Rebellion.                         +19'58”

9- Sébastien Loeb (FRA) i Fabian Lurquin (BEL)  Bahrein,                       +24'58”

10- Vaidotas Zala (LTU) i Paulo Fiuza (PRT),  Mini X-Raidu, +26’12’’
 

To je to za priču o 3. etapi relija Dakar 2024. Vraćamo se sutra u 6:00 ujutro po poluotočkom vremenu s četvrtom, koja će se održati između Al Salamiye i Al-Hofufa. Hvala vam što ste nam se pridružili i čekamo vas!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.