VW vraća volan na gumbe, tipke na radio..., a zbog pretjerane digitalizacije mijenjaju i druge komande upravljavanja, ekran ipak neće biti manji

Infotainment!? Smanjite mu "doseg" čim prije, ako Boga znate!

To je formula koju uskoro donosi redizajnirani Golf VIII

Volkswagen se vraća tradicionalnim komandama, dokida toliko upravljanja na dodir, vraća dobre stare gumbe i tipke! Sva ta gomila digitalnih novotarija mnogima je pošteno otežavalo vožnju.

VW vraća volan na gumbe, tipke na radio..., a zbog pretjerane digitalizacije mijenjaju i druge komande upravljavanja, ekran ipak neće biti manji Volkswagen
26. 10. 2022

Napisao: Jure Šuica

Smanjenje broja modela i posljedično 'čišćenje' kokpita automobila (o digitalizaciji da i ne govorimo) nešto je čime se proizvođači automobila bave već neko vrijeme. Među aktivnijima na tom području bio je Volkswagen koji je s posljednjom generacijom modela Golf u potpunosti ukinuo klasične prekidače na upravljaču i zamijenio ih kapacitivnim prekidačima osjetljivim na dodir. Spomenuta inovacija - Volkswagen nije jedini proizvođač automobila koji ju je uveo - naišla je na brojna negodovanja i kritike brojnih vozača. Tipke su se pokazale nepraktičnima, a vozači su često imali problema s pristupom funkcijama koje su htjeli koristiti. A očito je to počela shvaćati i njemačka marka automobila, u Volkswagenu su kod obnovljenog Golfa odlučili ukinuti spomenuto rješenje i zamijeniti ga klasičnim prekidačima, što je potvrdio i prvi čovjek marke Volkswagen, Thomas Schäfer, na društvenoj mreži. „Izoštrit ćemo naš portfelj i dizajn te stvoriti novu jednostavnost upravljanja našim vozilima. Na primjer, vraćamo volan na gumbe! To je ono što kupci žele od VW-a", napisao je na svom profilu.

Volkswagen će redizajnirani Golf (koji se već dokazao na nedavnim Euro NCAP crash testovima) najvjerojatnije predstaviti krajem ove godine, a prve špijunske fotografije već potvrđuju riječi direktora tvrtke. Naime, obnovljeni Golf preuzet će upravljač od aktualnog Pola, no kao najveću novost donosi osjetno velik zaslon infotainment sustava.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.