"Stuttgart" Moskvi ne vjeruje i bježi glavom bez obzira iz Rusije!Trokraka zvijezda napušta rusko automobilsko nebo

Mercedes-Benz zadni je u nizu proizvođača automobila koji napušta nekad potentno, a danas devastirano rusko tržište nakon početka invazije na Ukrajinu!

Prodali su udjele lokalnim podružnicama lanca trgovaca automobilima Avtodom.

Ne očekuje se da će odluka o odlasku izazvati daljnje značajne učinke na profitabilnost i financijski položaj Grupe, osim onih prijavljenih u prethodnim kvartalima. Na ruskom tržištu od siječnja do rujna prodano je 9.558 njihovih vozila, što je 72,8% manje nego godinu dana ranije.

Ne kupuju aute dok oružje zvecka! Lada svaki treći novoprodani auto, gruba realnost u Majčici Rusiji, od stranih najbolje radi Hyundai i on s padom od 71 posto!

59,8 posto auto prodano manje nego lani. Slobodni pad na ruskom tržištu se nastavlja, napuštaju ga još tri proizvođača. U pripremi je "izlazna strategija" u Nissanu, Mazdi i Toyoti.

"Stuttgart" Moskvi ne vjeruje i bježi glavom bez obzira iz Rusije!Trokraka zvijezda napušta rusko automobilsko nebo Mercedes-Benz
31. 10. 2022

Mercedes-Benz posljednji je u nizu proizvođača automobila koji će napustiti rusko tržište nakon početka invazije na Ukrajinu. Prodali sui udjele lokalnim podružnicama, lancu trgovaca automobilima "Avtodom".

Ne očekuje se da će odluka o odlasku izazvati daljnje značajne učinke na profitabilnost i financijski položaj Grupe, osim onih prijavljenih u prethodnim kvartalima. Proizvođač automobila pridružit će se dugom popisu tvrtki koje također smanjuju svoju izloženost u Rusiji nakon njezine invazije na početkom ožujka u Ukrajinu krajem veljače. Mercedes-Benz je zaustavio proizvodnju u Rusiji. Na ruskom tržištu od siječnja do rujna prodano je 9.558 njihovih vozila, što je 72,8% manje nego godinu dana ranije.

Prodaja auta u Rusiji smanjila se za 59,6 posto

Prema službenim podacima koje je objavio Ruski odbor proizvođača automobila AEB, rusko tržište automobila u rujnu ove godine smanjilo se za 59,6 posto na godišnjoj razini, odnosno za 68.901 vozilo. Prodali su 46.698 vozila, ukupno 506.661 u devet mjeseci ove godine, što je 59,8 posto manje nego lani. Među njima je bilo 52.878 lakih gospodarskih vozila, 242.723 terenska vozila, 3.903 pick-upa i 333 električna vozila. Domaći Avtovaz zadržao je vodeću poziciju na tržištu s markom Lada, unatoč smanjenoj proizvodnji u rujnu s 20.641 prodanim automobilom, njihova je prodaja porasla na godišnjoj razini za petinu.

Na drugom mjestu je korejski Hyundai s 3.888 i 71 posto manjom prodajom nego lani. Treće mjesto na ljestvici zauzima ruski GAZ s 3.817 prodanih kombija, što je 27 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani. Lada Granta bila je najpopularniji model s 13.421 prodanim primjerkom u rujnu, a val odlaska brojnih proizvođača automobila s ruskog tržišta zbog invazije na Ukrajinu vjerojatno će u skoroj budućnosti slijediti još tri. U pripremi je "izlazna strategija" u Nissanu, Mazdi i Toyoti, koje će zbog njihovog odlaska pretrpjeti štete od stotina milijuna eura.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.