Ford je 1911. radio samo crne aute, Putin 2023. proizvodi samo bijele! U čemu je sličnost

Nemaju boje pa rade samo bijele automobile, ali još nisu gotovi
Kupci ove ruske marke jednostavno nemaju izbora. Bijeli auto ili ništa. Kao nekad kod Henry Forda koji je slavno kazao: "Nije važno kakve je boje, bitno je da je crni!"

21. 4. 2023

U studenom prošle godine, AvtoVaz je obavijestio kupce da ne može ponuditi automobile u određenim bojama. Zbog nedostatka boja, modeli Lada Grant koji su sišli s proizvodne trake ranije ove godine bili su dostupni samo u crnoj i bijeloj boji, dok je terenska Niva bila dostupna u tradicionalnoj zelenoj. Međutim, situacija s opskrbom pogoršala se tijekom prošlosti dva i pol mjeseca, dakle, tvornica je bila prisiljena najaviti da će najpopularniji ruski automobil Lada Granta od sada iz proizvodnih hala izlaziti samo u bijeloj boji karoserije.

Situacija s opskrbom je navodno toliko komplicirana da AvtoVaz ne može ni predvidjeti kada bi se automobili različitih boja mogli ponovno pojaviti kod trgovaca ili kod kupaca. Problemi s autolakom su, naravno, počeli nakon uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji, ali sada su postali dramatični, većina boja je iz uvoza, a iako se AvtoVaz sada želi prebaciti na domaće dobavljače, ruska industrija trenutno je nije u mogućnosti zamijeniti inozemne isporuke u tako kratkom vremenu i odgovarajuće kvalitete.Boje nisu jedini problem AvtoVaza. Nekoliko stotina bijelih Grantova navodno je parkirano na terenu pokraj tvornice, koji tamo stoje nedovršeni jer proizvođač nema električna pojačala za njih.

Slična situacija je bila i prije dva i pol mjeseca, kada se također nekoliko stotina automobila nalazilo u blizini tvornice, ali tada nije bilo bijele boje, pa su svi bili obojeni u crno, ali su bili dovoljni za samo dva sati rada na montažnoj traci. Grantova bijela Lada trebala bi biti dovršena sljedeći mjesec.

 

Preberite še

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.