Veliko priznanje za bledsku gostionicu po izboru Michelina: "Kad se radi sa srcem, drugačije ne može biti!"

Nove kulinarske zvijezde su  kulinarske zvijezde su supružnici Milodrag Gogič i Janina Vodan Gogić.

U poznati Michelinov kulinarski vodič ove su godine uvrštena 72 slovenska restorana, devet više nego lani. U posebnoj kategoriji "Michelinovo odabrano" sada je 51 restoran, uključujući Stari podrum Bled i Staru klet Bled s Bleda.

Veliko priznanje za bledsku gostionicu po izboru Michelina: "Kad se radi sa srcem, drugačije ne može biti!" Instagram/Old Cellar Bled
25. 6. 2025

Na čelu ove brzorastuće kulinarske zvijezde su supružnici Milodrag Gogič i Janina Vodan Gogić koji su u nekoliko godina od s ljubavlju obnovljenog starog podruma stvorili pravu gastronomsku destinaciju. Njihova je gostionica u vrlo kratkom vremenu postala sinonim za vrhunsko ugostiteljsko iskustvo na Bledu. Pogotovo među stranim posjetiteljima koji su gostionicu prihvatili za svoju. 

Prava vijest u pravo vrijeme!

Nakon šest uspješnih godina, u svibnju ove godine preselili su s dosadašnje adrese u Zagoriškoj cesti 12 na novu lokaciju, tik uz jezero, na Cestu slobode 12, o čemu smo također pisali i na strani Metropolitan.si.

Upravo u vrijeme te važne prekretnice za cijeli ugostiteljski tim razveselila ih je izuzetna vijest - njihova gostionica uvrštena je u prestižni Michelinov vodič.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Old cellar Bled (@oldcellarbled)

Michelinovi recenzenti napisali su: "Restoran se nalazi tik uz jezero i samo nekoliko koraka od pješačke zone. Može se pohvaliti prostranom blagovaonicom s prekrasnim pogledom i praktičnom terasom na uličnoj strani, savršenom za ručkove i večere na otvorenom. Kuhinja nudi izdašna jela inspirirana lokalnom kulinarskom tradicijom, s naglaskom na mesu, iako jelovnik uključuje i ribu - iz obližnjeg jezera i iz mora. Najpopularnija jela koja posjetitelji ne propuštaju su: „cappuccino“ od hrena, pastrve s krumpir salatom i poznati blijedi krem ​​sir – sve pripremljeno s velikom dozom pažnje i poštovanja prema lokalnim namirnicama.”

Mnogo entuzijastičnih odgovora

Presretni Miodrag i Janina napisali su na društvenim mrežama: "Kvaliteta, rad i trud nisu izostali. Hvala, ponosni." Brojne čestitke i tople riječi dobili su i od vjernih posjetitelja. O uspjehu popularnog bledskog restorana jedan od posjetitelja emotivno je napisao: "Kad se radi sa srcem, drugačije ne može biti" - s čime bi se teško složili.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Old cellar Bled (@oldcellarbled)

S novom lokacijom dolazi još jedna prednost: prekrasan pogled na jezero, dvorac i poznati otok. Sve to doprinosi onom najvažnijem - srcu i predanosti, što se u slučaju Starog podruma Bled osjeti na svakom njihovom tanjuru.