Terrafugia ima novog vlasnika

Firmu je kupio kineski industrijski div Geely koji će joj do kraja desetljeća pomagati u projektiranju i izgradnji letećeg automobila.

Terrafugia ima novog vlasnika Geely
22. 11. 2017

Terrafugia je dosad bila relativno nepoznata američka kompanija. Oformljena je 2006. godine i imala je jedan cilj - razviti praktični leteći automobil. Ljudi u pozadini je pet nagrađivanih studenata MIT sveučilišta. U timu su inžinjeri, dizajneri i neizostavni automobilistički i avijacijski eksperti. Unatoč tomu što Terrafugia još nije imala većih uspjeha, počeli su dobivati pažnju od industrije i potrošača. Dovoljno da ih je kineska tvrtka Geely odlučila staviti pod svoje vlasništvo.

Taj potez nije previše iznenadio ljude koji prate industriju. Kineska kompanija koja je najpoznatija kao vlasnik Volva, Polestara i Lotusa već dvije godine surađuje s Terrafugiom. Kako Geely sada posjeduje tu američku tvrtku, s vremenom će joj pridonijeti financijskim resursima, što će rezultirati bržim razvojem i novom radnom snagom za kompaniju.

Bitno je da će Terrafugia ostati stacionirana u SAD-u, kao i njezine tvornice, pa će nastaviti ostvarivati svoj cilj - do 2019. konstruirati leteći automobil. Pošto je rok sve bliže, kompanija se polako fokusira i na automobil koji će moći uzletjeti i sletjeti vertikalno. Takvi automobili trebali bi biti dostupni do 2023. godine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.