VIDEO: Stigao je novi Peugeot 3008, najprodavaniji, najpopularniji i najbolji kompaktni SUV svih vremena - sad još dotjeraniji i tehnološki zahtjevniji

Car of the Year 2017. zategao je bore! I ne samo njih.

Najuspješniji SUV Peugeot3008 učinili smo još boljim! Jean-Philippe Imparat, izvršni direktor Peugeota, Yanno Beurelo, voditeljem dizajna 3008 i Laurent Blanchet, direktor proizvoda, tvrde da su iz najboljeg napravili još boljeg, od najljepšeg još dojmljivijeg. Novi SUV Peugeot 3008 dostupan je u izvedbama Plug-In Hybrid i Fuel.

VIDEO: Stigao je novi Peugeot 3008, najprodavaniji, najpopularniji i najbolji kompaktni SUV svih vremena - sad još dotjeraniji i tehnološki zahtjevniji peugeot press
1. 9. 2020

SUV PEUGEOT 3008 lider je na tržištu kompaktnih SUV vozila, s više od 800 000 proizvedenih vozila od lansiranja 2016. Postigao je izvanredne komercijalne performanse u Europi i na međunarodnom tržištu. Nagrada Car of the Year 2017 bila je kruna uspjeha.  PEUGEOT je danas s ponosom predstavio na digitalnim platformama novi SUV PEUGEOT 3008.
Njegov nadahnuti novi dizajn daje ton. Jo je više elegancije. Redizajniran je prednji dio, nova su Full LED stražnja svjetla, boje karoserije i nova opcija "Black Pack". Novi SUV PEUGEOT 3008 savršeno utjelovljuje moć izbora, ideju koju marka jako voli i dolazi s hibridnim motorom na punjenje, pogonom na dva ili četiri kotača i benzinskim ili dizelskim motorima, kombinirajući užitak u vožnji i učinkovitost. Bez ugrožavanja inteligentnih tehnologija, novi SUV PEUGEOT 3008 dolazi s najnovijom generacijom pomagala u vožnji, kao i s novim PEUGEOT i-Cockpit® s novom visokokvalitetnom slušalicom zaslona i novim 10-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir visoke rezolucije. Da bi upotpunio ova opsežna iskustva, ima novu komercijalnu strukturu asortimana koja je nedavno predstavljena na PEUGEOT-u 308. Sastoji se od 3 razine završne obrade, za svaku od njih, dodatnim kompletom opreme poznatim kao "paket". Ovisno o zemlji prodaje, novi SUV PEUGEOT 3008 može se kupiti na web mjestu internetske prodaje "PEUGEOT STORE", koje nudi 100% digitalnu kupnju, zamjenu, financiranje i mogućnosti isporuke.

Inspirirani dizajn


Kako bi ostao korak ispred što se tiče stila, prednji kraj novog SUV-a PEUGEOT 3008 evoluirao je prema stilu koji je prepoznatljiv i jedinstven kao i uvijek. Ovaj nadahnuti dizajn postavlja kodove za sljedeću fazu modernosti, istovremeno poboljšavajući profinjenost i živost. Nova rešetka bez okvira simbolizira sve moderniji stil, a zadržava fluidan dizajn. Prema riječima dizajnera, proteže se perajama ispod farova kako bi povezao sve elemente. I na kraju, nos poklopca motora sada ponosno prikazuje monogram modela, kao i cijela Peugeotova paleta.
Kako bi naglasili sportski izgled, sjajne crne bočne kašike i obojena ploča profila su od prvog nivoa opreme ugrađeni u novi odbojnik.
Na GT / GT paketu nalazi se specifična rešetka sa skalabilnim dizajnerskim uzorkom koja naglašava stilsku nadogradnju GT verzija.
Prednja prednja svjetla također su redizajnirana da budu agresivnija i da se još više odvoje od trenutnih kodova. Uključuju LED tehnologiju od prve razine, a proširuju se DRL-ima u obliku kuke s kromiranim vrhom. Ovaj svijetli potpis savršeno je u skladu s trenutnim Peugeotovim stilom i prepoznatljiv je na prvi pogled.
Na razinama GT / GT paketa, Full LED prednja svjetla nude još visokotehnološki i prepoznatljiviji izgled, zahvaljujući proširenom svjetlosnom potpisu i funkciji osvjetljenja zavoja (EVS) koja optimizira vidljivost pri brzinama do 90 km / h.
Posebno treba istaknuti novu funkciju "Foggy Mode" koja je zamijenila svjetla za maglu. Integriran je u Full LED prednja svjetla i uključuje kratka svjetla smanjenim intenzitetom kada su aktivirana stražnja svjetla za maglu.

Straga nova, nadograđena svjetla uključuju tehnologiju Full LED (uključujući svjetlo za vožnju unatrag), prikazujući 3D kandže za snažni svjetlosni potpis. Indikatori su sekvencijalni. Svjetla su prekrivena prozirnim, dimljenim staklom, pružajući crni poklopac prtljažnika sa svake strane vozila, što pomaže vizualno proširiti stražnji dio vozila. GT Pack ima bočni novi 19-inčni aluminijski kotač dijamantnim dijamantima "San Francisco" kako bi ovaj završetak bio još ekskluzivniji.
Uz to, nadograđeni su GT ​​monogrami (prednja krila i poklopac prtljažnika).

Poboljšano iskustvo s novim i-Cockpit®
Za uspjeh PEUGEOTA 3008 dijelom je zaslužna i njegova spektakularna unutrašnjost. U novom SUV PEUGEOTU 3008 PEUGEOT i-Cockpit® promijenio se u još moderniji i vrhunski asortiman:
Digital 12,3-inčne digitalne slušalice, koje su u potpunosti prilagodljive i podesive, sadrže digitalni panel s "Normally Black" tehnologijom za visokokvalitetno prikazivanje s boljom čitljivošću i kontrastima.
 Novi središnji zaslon osjetljiv na dodir velik je 10 inča. Zaslon je visoke razlučivosti, a dolazi sa serijom od sedam elegantnih klavirskih tipki - "preklopnih prekidača" - omogućujući izravan i trajni pristup glavnim udobnim funkcijama: radio, klima uređaj, 3D povezana navigacija s glasovnom naredbom, postavke vozila, telefon, mobilne aplikacije i svjetla upozorenja. Hibridne verzije koje se mogu puniti imaju posebnu tipku koja omogućuje pristup izborniku električnih funkcija.

Na središnjoj konzoli svi motori s unutarnjim izgaranjem opremljeni automatskim mjenjačima sada su standardno opremljeni biračem načina vožnje koji vozaču omogućuje odabir između Normal, Sport i Eco.
Za verzije s hibridnim motorima koji se mogu puniti, birač načina vožnje omogućuje vam prebacivanje između električnog (zadano pri pokretanju) / hibridnog / sportskog / 4WD načina (samo HYBRID4 300).
Kako bi se naglasila modernizacija i-Cockpita, ova se nadogradnja odražava u unutrašnjosti novim oblogama, što dodaje perceptivnoj razini kvalitete i privlačnosti kabine.

 
Motori
Punjivi hibridni motori ikonski su simbol nove filozofije Snage izbora
SUV PEUGEOT 3008 stoga dolazi s 2 mogućnosti hibridnog motora s mogućnošću punjenja: HYBRID4 300 e-EAT8 / pogon na sva 4 kotača / od 29g / C02 po km i do 59 km 100% električne domet (prema WLTP protokolu),
HYBRID 225 e-EAT8 / pogon na 2 kotača / od 30g / C02 po km i do 56 km 100% električnog dometa (prema WLTP protokolu). Izuzetno učinkovita i snažna, inačica HYBRID 4300 e-EAT8 stvorena je kombiniranjem PureTech motora od 200 konjskih snaga (ili 147 kW) i dva električna motora: jedan sprijeda povezan s mjenjačem e-EAT8 koji postiže snagu od 110 konjskih snaga (ili 81 kW), a drugi smješten na stražnjoj osovini za 112ks (ili 83kW). Način 4WD, također dostupan u električnom načinu rada, pruža poboljšanu vuču na cestama i teškim terenima. Rezultat je besprijekorno prianjanje: bilo na mokrim, blatnjavim, snježnim ili zavojitim cestama, snaga se raspoređuje elektronički i ravnomjerno na sva četiri kotača vozila.
Inačica HYBRID s pogonom na dva kotača s 225 konjskih snaga (ili 165 kW) kombinira PureTech motor od 180 konjskih snaga (ili 132 kW) s električnim motorom od 110 konjskih snaga (ili 80 kW) koji je pričvršćen na mjenjač e-EAT8.
Zasnovane na Učinkovitoj modularnoj platformi (EMP2), obje verzije imaju korist od stražnjeg ovjesa s više karika, stvarajući savršenu ravnotežu između udobnosti i užitka u vožnji. Sve to bez utjecaja na prostranost i očuvanje obujma prtljažnika iznad prostirke.
Li-ion baterija ima kapacitet od 13,2 kWh, a na raspolaganju su dvije vrste ugrađenih punjača koji udovoljavaju svim potrebama kupaca i rješenja za punjenje, s jednofaznim punjačem od 3,7 kW kao standardom i jednofaznim punjačem od 7,4 kW kao opcija.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.