VIDEO: HR kralj Facebooka obrušio se na Zuckerberga i zahtjeva od EU da i on plaća poreze i poštuje europske zakone kao i svi ostali

Kolakušić: - Ako Facebook ne bude poštivao EU propise, treba mu naplatiti kazne i protjerati sa EU tržišta, napisao je europarlamentarac na svojoj web stranici https://mislavkolakusic.eu/2021/08/31/kolakusic-ukoliko-facebook-ne-bude-postivao-eu-propise-treba-mu-naplatiti-kazne-i-protjerati-sa-eu-trzista/

VIDEO: HR kralj Facebooka obrušio se na Zuckerberga i zahtjeva od EU da i on plaća poreze i poštuje europske zakone kao i svi ostali Bojan Haron Markičević
2. 9. 2021

Nezavisni zastupnik Mislav Kolakušić je u govoru na sjednici Odbora za proračune EU parlamenta upozorio na činjenicu da tehnološki divovi ne poštuju propise Europske unije i da je to praksa koja se mora zaustaviti.

Digitalni prostor je izvan našeg doesga

Digitalna industrija je jedna od najprofitabilnijih industrija na svijetu. Nekoliko puta profitabilnija od vojne industrije i farmaceutske industrije. Mi sada oporezujemo sve što se nalazi pod zemljom, na zemlji i u zraku. Međutim, digitalni prostor u kojem se vrte tisuće milijardi je za sada izvan našeg dohvata. O čemu je bitno voditi računa.”

Oporezivanje

“Ključno je kod određivanja poreza kao što je rekao gospodin predsjedavajući, Koja je osnovica, nakon toga je ključno koja je stopa, Koja je osnovica, nakon toga je ključno koja je stopa, i treće, ono što me najviše zanima, na koji način ćemo naplaćivati i provoditi sankcije u slučaju neplaćanja tog poreza. 2018. godine Facebooku su procurile informacije o desecima tisuća osobnih podataka europskih građana.”

Europske društvene mreže

“Tada je EK zatražila od Facebooka i Zuckerberga da podaci europskih građana budu na serverima u Europskoj uniji. Zuckerberg je odgovorio:”To ne dolazi u obzir. Ukoliko ćete ustrajati na tome, Facebook će se povući iz EU.” Ključno je imati sankcije i ukoliko gospodin Zuckerberg neće poštovati i plaćati Europi porez, onda neka se i povuče i neka se otvori prostor za europske društvene mreže.”

Članak je također dostupan u tiskanom izdanju magazina Start, koji je u prodaji od 31.07.2021.

PRETPLATITE SE!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.