Ursuli usprkos Giorgia pobjeđuje i iz temelje mijenja ne samo Italiju, već i EU! Ništa više ni u Bruxellesu neće biti kao prije

Giorgia Melone nova je zvijezda političke scene ne samo u Italiji. Većina anketa daje bloku Meloni, Berlusconi i Salvini 46 % glasova, neki čak i više od 50 posto! Da su kojim slučajem talijanski izbori prethodili francuskim Macrona više ne bi bilo, a Marine Le Pen osigurala bi čvrsti savez s pravim suverenistima, a poštovateljima EU, Morawieckim, Salvinijem, Orbanom... Ona tvrdi kako joj je od mađarskog puno bliži poljski model.

Ipak oprez, uz nju je i Matteo Salvini čiji je koalicijski saveznik iz Forza Italije Antonio Tajani, koji je od 2017. do 2019. bio i predsjednik EU parlamenta, posegnuo iznova za Istrom, Kvarnerom, Dalmacijom, a vrlo joj je bliska i Alessandra Mussolini, šezdesetogodišnja unuka čuvenog despota, diktatora i krvnika Benitta!

Giorgia Meloni žestoko se suprostavljala migracijama. Uz to traži da nacionalno pravo bude iznad europskih ugovora, poput Tadeusza Morawieckoga u Poljskoj i Viktora Orbana u Mađarskoj. Otvoreno je protiv pobačaja. Smatra da je "nenormalno" da istospolni parovi imaju djecu i žestoko govori o nepostojećoj "rodnoj ideologiji" koju kao strašilo koriste u Europi.

Oslanja se na crkvu, a za sebe kaže: -  "Ja sam Girgia. Ja sam žena. Ja sam majka. Ja sam kršćanka."


U Italiji uglavnom sve se zna i prije današnjih izbora. Ona će pobijediti ponajprije stoga što nikada jedina iz oporbe nije podržala kabinet jedinstva tehnokrata Marija Draghija u zimi 2021., a ne samo zbog toga što je Italiji pun kufer došljaka, nametanja globalističkih izmišljotina.

Pravi vjetar u leđa dala joj je diplomatska analfabetkinja Ursula von der Leyen koja je Talijanima poručila pred izbore: Ne birajte "težak smjer", ili ćete se suočiti s "alatima" Bruxellesa .

Ursuli usprkos Giorgia pobjeđuje i iz temelje mijenja ne samo Italiju, već i EU! Ništa više ni u Bruxellesu neće biti kao prije Giorgia Melone / Instagram
25. 9. 2022

Foto: Giorgia Meloni / Instagram

Giorgia Meloni žestoko se suprostavljala migracijama. Uz to traži da nacionalno pravo bude iznad europskih ugovora, poput Tadeusza Morawieckoga u Poljskoj i Viktora Orbana u Mađarskoj. Otvoreno su protiv pobačaja. Smatraju da je "nenormalno" da istospolni parovi imaju djecu i žestoko govore o nepostojećoj "rodnoj ideologiji" koju kao strašilo koriste sve srodne strane u Europi. Oslanjaju se na crkvu, grade, a za sebe kaže: -  "Ja sam Girgia. Ja sam žena. Ja sam majka. Ja sam kršćanka."

 

Hoće li danas navečer Italija skrnuti skroz u desno birajući desničarku koja se ne odriče ni Mussolinija, bar ne njezine unuke? Analitičari kažu: - Ne nužno! Za nju će glasovati birači na različitim dijelovima političkog spektra - čak i ekstremni ljevičari. Njima i ostalima razočaranima u talijansku politiku dovoljno je da daju povjerenje nekom posve novome, nekome koji može riješiti probleme.

 Ona je "nešto posve novo"! I to ne samo zato što nikada nije bila na vlasti (osim kao ministrica prije 20 godina), nego i zato što je njezina stranka već 20 godina jedina oporbena snaga u Italiji mjeseca. Ona jedina nije podržala kabinet jedinstva tehnokrata Marija Draghija prošle zime, a koji je trebao spasiti zemlju nakon niza kriza koje su uvelike uzrokovale dominantne populističke formacije, "Liga" Mattea Salvinija i "Pet zvijezda" Giuseppea Contea.


Pad vlade oko Draghija - koji mjesecima nije želio biti na vlasti i koji je dao ostavku unatoč uspješno izglasanom povjerenju - učinio ju je jedinom političarkom koju u svijesti Talijana ne povezuje sa sustavnim nerješavanjem problema.

Glavni su joj saveznici legendarni Silvio Berlusconi i malo uzlazeći, a malo silazeći Matteo Salvini iz "Lege".

Jedanaest godina nakon što je pao s vlasti na vrhuncu krize u Europi, Berlusconi je "mlađi koalicijski partner" u njezinom savezu s njegovom strankom Forza Italia, a podrška mu je jednoznamenkasta. "Lega" Mattea Salvinija može uzeti 13-15%.  Pri tome analitičari tvrde kako će Berlusconi - talijanski vladar s najdužim stažem nakon Drugog svjetskog rata - tražiti jako puno, unatoč svojih 85 godina. Slično bi moglo biti i s puno potentnijim, još uvijek aktualnim ministrom unutrašnjih poslova u odlasku, Matteo Salvinijem.

 

Većina medija dočekala je nju i njenu stranku Fratelli d'Italia na nož. Otvoreno ju se povezuje s neofašizmom, a najdalje je otišla Von der Leyen,koja je tresnula kao slon u staklarni izjavivši kako ima nultu stopu tolerancije prema procesima koje može donijeti stranka "Braća Italije" i kako za Giorgio melone već ima spremene packe, ograničenje, suspenzije. Umjesto očekivanoga, napravila je čelnica EU posve suprotno. Dala je vjetar u leđa Fratelli d'Italia!

Ursula Von der Leyen podsjetila je kako se okomila na Varšavu i Budimpeštu kojima su nacionalna zakonodavstva iznad europskog prava i to bez obzira što ni Orban, a posebice Morawiecki nisu euroskeptici. Štoviše, oni tvrde da treba imati malo više uvažavanja prema novim članicama EU, a da dobra stara Europa u mnogim stvarima izgleda kao mastodont, kao netko što ne uvažava parcijelne interese, te nameće one integralne.

Letvica je visoko podignuta za vrijeme Draghija. Očekivanja u vanjskoj politici stvorila je i Draghijeva nedvosmislena potpora Ukrajini: u njemu je predsjednik Volodymyr Zelensky imao nedvosmislenog saveznika. Što će učiniti Giorgia?

Obećala je da neće biti oštrih poteza ni u gospodarstvu ni u politici prema Ukrajini, čiju samoobranu od Rusije, kako tvrdi, snažno podupire. Poriče da je krajnja desnica i inzistira na tome da je njezina formacija zapravo dio mainstreama - nešto poput Konzervativne stranke u Britaniji.

Većina anketa daje bloku Meloni, Berlusconi i Salvini 46 % glasova.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.