U Sjedinjenim Državama mornar spašen nakon što je oko dva dana bio na moru

Na 138 kilometara od obale Floride, mornari broda-kontejnera spasili su Amerikanca koji je proveo gotovo dva dana u vodi i za koji je već prijavljeno da nedostaje izvještajima Independenta.

U Sjedinjenim Državama mornar spašen nakon što je oko dva dana bio na moru Twitter
1. 12. 2020

Stuart Bee (62) napustio je rt Marina u Port Canaveral u petak, 27. studenog i nije se vratio. Sutradan je prijavljen kao nestala osoba između ostalog iz razloga što je njegova obitelj tvrdila da nikada nije ostao preko noći na moru. Žrtvu su tražile patrole obalne straže, vojno osoblje i piloti, a na incident su upozoreni i trgovački brodovi u tom području.

U nedjelju, 29. studenoga, mornari kontejnerskih brodova "Angeles" primijetili su muškarca kako se drži za pramac prevrnutog plovila.

“Prije nego što sam uspio postaviti ikakvo pitanje, pitao me: "Koji je danas dan?" - prisjeća se jedan od članova posade. Primivši odgovor, Stuart je zaplakao i krstio se.

"Nekoliko je dana bio na pučini, držeći se za nos prevrnutog čamca, stršeći iz vode, i trudio se da ne napravi niti jedan pokret da ne ode u potpunosti u dubinu", rekao je jedan od mornari.

Na brodu je Stuart dobio suhu odjeću, nahranjen je te izveden na obalu svojoj obitelji.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.